Verkiezingen

Slideshow

Nieuwe widget Slideshow

Ambassadeur Halah

"Ik stem voor onderwijs in de regio"

Ambassadeur Louis

"Ik wil graag dat ons dorp een fijne plek blijft"

Ambassadeur Anja

"De provincie maakt het voor mij makkelijker in het verkeer"

Ambassadeur - Nieke

"Met jouw stem heb je invloed op Drenthe"

Stemhulp

Artikel hulp bij stemmen

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de provincie. We kiezen dan wie er in Provinciale Staten komen. Als je 18 jaar of ouder én officieel Nederlander bent, mag jij ook stemmen.

Met jouw stem heb je invloed op hoe Drenthe eruit ziet. De plannen van de provincie gaan namelijk over heel Drenthe. Zo zorgt de provincie voor wegonderhoud, goede bereikbaarheid via openbaar vervoer en stimuleert zij de productie en het gebruik van duurzame energie. Doordat de provincie de natuur beschermt, fietsroutes aanlegt en cultuur en sport ondersteunt, kan jij erop uit in Drenthe. 

Door te stemmen laat je zien wat jij belangrijk vindt voor Drenthe. Er zijn verschillende politieke partijen waar je 15 maart op kunt stemmen. Heb je nog geen keuze gemaakt? Vul dan vanaf 7 februari de StemWijzer in en ontdek welke partij het beste bij jou past.

Youtube filmpje + nieuwsberichten

Maak alvast kennis met Halah, Nieke, Anja en Louis

Nieuwe widget NewsBlockLarge

Organiseer ook scholierenverkiezingen!

23 januari 2023

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert ProDemos scholierenverkiezingen. Hoe ziet het Drents Parlement eruit als jongeren het voor het zeggen hadden?

Lees meer

Eerste verkiezingsdebat een feit

13 januari 2023

Het eerste verkiezingsdebat is een feit! Vandaag gingen partijen met elkaar en met jongeren van de Thorbecke Academie in debat.

Lees meer