Gast van de Staten

Wat is de rol van het Drents parlement bij het verkrijgen van snel internet op het platteland? Heeft een Statenlid invloed op het busvervoer? Heeft u dit soort vragen, of wilt u gewoon iets meer weten over Provinciale Staten van Drenthe? Dan nodigen wij u graag uit voor een kijkje achter de schermen via ons programma Gast van de Staten.

Programma

Tijdens Gast van de Staten ontvangen twee Statenleden u in een informele sfeer in het provinciehuis in Assen. Zij vertellen u meer over het Drents parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie. Aansluitend bieden wij u een gezamenlijke lunch aan, waarbij u alle ruimte heeft om met de Statenleden in gesprek te gaan. Om 13.00 uur start een Statenvergadering die u kunt bijwonen. 

  • 11.00 uur: Ontvangst met koffie en thee en kennismaking met Statenleden
  • 11.15 uur: Presentatie over het Drents parlement door de Statenleden
  • 12.15 uur: Lunch
  • 13.00 uur: Statenvergadering
  • 13.30 uur: Eventueel rondleiding door het provinciehuis

Gast van de Staten 28-9 (2)

Data en aanmelden

NB. In verband met het coronavirus wordt Gast van de Staten voorlopig niet georganiseerd. Zodra bekend is wanneer weer gestart wordt met het programma, zullen de data ier geplaatst worden. Wilt u zich alvast aanmelden? Neemt u dan contact op met de Statengriffie.