Drenthe in Debat

Drenthe in Debat is een initiatief van het Drents Parlement, waarbij de mensen uit Drenthe zélf aan het woord zijn. Naar elkaar luisteren en met elkaar van gedachte wisselen, is het uitgangspunt.

Door de vele ontwikkelingen in de samenleving is de verhouding tussen samenleving en overheid aan het veranderen. Mensen zijn beter op de hoogte en zijn mondiger geworden. Geen afwachtende houding, maar zélf invloed uitoefenen op de eigen leefomgeving. Het Drents Parlement houdt zich al langere tijd bezig met die veranderingen en ontwikkelt nieuwe instrumenten voor de regionale democratie. Hieruit is een nieuw initiatief ontstaan: Drenthe in Debat.

Het Drents Parlement wil met Drenthe in Debat zoveel mogelijk verschillende "verhalen" ophalen uit de samenleving. Tijdens het debat hoeven de sprekers het niet eens te worden met elkaar, er worden geen besluiten genomen. Dat gebeurt pas op een later moment in de Statenzaal. 

Drenthe in Debat zal twee keer per jaar worden georganiseerd, elke keer op een andere plek in de provincie en elke keer over een ander onderwerp. De onderwerpen worden niet zomaar gekozen, maar staan op de agenda van het Drents parlement. Met Drenthe in Debat kunt u laten weten wat ú belangrijk vindt. Uw mening doet ertoe!

 

Drenthe in Debat - vrijheid (zaal)