Hoe scoort Drenthe bij jou?

Gepubliceerd op: 12 februari 2019 11:02

Op woensdag 13 februari organiseert het Drents parlement de tweede editie van Drenthe in Debat. Deze keer staat het debat in het teken van jong zijn in Drenthe.

Naast Drentse jongeren en Statenleden zijn ook organisaties en overige belangstellenden van harte welkom. Kom op woensdag 13 februari naar Drenthe in Debat en praat mee! Ben je niet in de gelegenheid om naar Emmen te komen, het debat is ook live te volgen op deze website. 

Kjell Scherpen 

Eerste helft: hoe scoort Drenthe bij jou?

In een aantal stellingen verkennen we provinciale thema's die er voor jongeren toe doen, zoals sport, duurzaamheid en openbaar vervoer.

Tweede helft: hoe speel jij de bal?

In de tweede helft van het debat wordt ingegaan op wat jongeren zelf (kunnen) doen om invloed uit te oefenen op hun eigen leefomgeving. Hoe willen Drentse jongeren wel/niet bij de politiek betrokken worden?

Derde helft: nabeschouwing

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de regionale en lokale media, geven een scherpe analyse van de avond. Welke debater wordt 'the (wo)man of the match'?

Programma

  • 17.30 uur: Soep en broodjes
  • 18.30 uur: Inloop
  • 19.00 uur: Drenthe in Debat. Debatleiding: Judith Regendorp (RTV Drenthe), en Simone Buissink (griffier Drents parlement)
  • 20.30 uur: Afronding

Waar & wanneer

Woensdag 13 februari 2019
FC Emmen, Jupiler Business café
Stadionplein 1, 7825 SG Emmen

Aanmelden

Je bent van harte welkom om voorafgaand aan het debat een broodje mee te eten. Mocht je hiervan gebruik willen maken, stuur dan een e-mail naar statengriffie@drentsparlement.nl.