Actueel

PVV: “Huisvesting in sociale huurwoningen”

23 december 2020

Op 21 december heeft de PVV schriftelijke vragen gesteld over huisvesting in sociale huurwoningen.

Lees meer

Motie vreemd aan de orde van de dag: Nedersaksenlijn

16 december 2020

Een ruime meerderheid van de Staten stemde voor de motie, waarin het college wordt opgeroepen om riching het Rijk duidelijk te maken dat in elk te ontwikkelen scenario plaats moet zijn voor de Nedersaksenlijn en versnelling op bestaand spoor.

Lees meer

Motie vreemd aan de orde van de dag: Nedersaksisch in de Statenzaal - Daor kuj Drents praoten!

16 december 2020

De fracties PvdA, CDA, Forum voor Democratie, Sterk Lokaal Drenthe en onafhankelijk Statenlid dhr. Camies hebben een motie ingediend waarmee ze voorstellen om de Statenvergadering in maart 2021 in het Drents te houden.

Lees meer

Motie vreemd aan de orde van de dag: lntrekken opdracht handhaving nulstand edelhert

16 december 2020

Tijdens de Statenvergadering van 16 december heeft de Partij voor de Dieren een motie vreemd aan de orde van de dag ingediend met de edelherten en damherten als onderwerp. De motie is met 10 stemmen voor en 26 stemmen tegen verworpen.

Lees meer

Besluiten Drents parlement: vergadering 16 december 2020

16 december 2020

Op 16 december 2020 vond een vergadering van het Drents parlement plaats. Bekijk hier de genomen besluiten.

Lees meer

"SKIK live op zien best"

16 december 2020

Traditiegetrouw vindt tijdens de laatste Statenvergadering voor de kerstvakantie een optreden plaats van muzikaal talent. Vanwege de coronamaatregelen kan de Statenzaal dit jaar niet omgebouwd worden tot poppodium. Om toch aandacht te hebben voor de culturele sector, wordt tijdens de lunchpauze van de Statenvergadering de tv-registratie 'SKIK live op zien best" uitgezonden.

Lees meer

Jongerenadviesraad geeft jongeren een stem in Drents parlement

15 december 2020

De Drentse provinciale politiek is sinds kort versterkt met een nieuw adviesorgaan, de Jongerenadviesraad. We gingen in gesprek met twee van de jongeren en met Thea Potharst, lid van de werkgroep Veranderende samenleving.

Lees meer

Drents Panel geeft stem aan inwoners van Drenthe

10 december 2020

Het Drents parlement heeft onlangs ingestemd met een samenwerking met Trendbureau Drenthe, om zo het Drents Panel voor peilingonderzoek in Drenthe breder in te kunnen zetten. Vandaag is de samenwerkingsovereenkomst officieel ondertekend.

Lees meer

Drents panel: Toekomst van mobiliteit

01 december 2020

Het Drents parlement bespreekt op 2 december het Mobiliteitsplan 2021-2023, en neemt hier op 16 december een besluit over. Om inzicht te krijgen in de mobiliteit van de Drentse bevolking, hun gebruik van vervoersmiddelen en hun verwachtingen ten aanzien van het gebruik van vervoersmiddelen in de nabije toekomst, is een vragenlijst uitgezet onder het Drents panel. Bekijk hier de resultaten.

Lees meer