Actueel

Drents parlement start met digitaal vergaderen

29 april 2020

Sinds het uitbreken van de coronacrisis komen gemeenteraden en Provinciale Staten vrijwel niet meer bijeen. Een onwenselijke situatie, aldus het Drents parlement, want de komende maanden staan er belangrijke onderwerpen op de agenda. Het presidium heeft daarom besloten om voorlopig digitaal te gaan vergaderen.

Lees meer

Rondvraag D66: “Preventieve maatregelen schapenhouders”

29 april 2020

De fractie van D66 heeft voor de vergadering van de commissie Omgevingsbeleid van 6 mei een rondvraag aangekondigd over “preventieve maatregelen schapenhouders”. Bekijk hier alvast de vraag,.

Lees meer

Rondvraag PvdD: “Zorgen om droogte in Drenthe”

28 april 2020

De Partij voor de Dieren heeft aangekondigd om tijdens de vergadering van de commissie Omgevingsbeleid (6 mei) een vraag te stellen aan het college van Gedeputeerde Staten over de droogte in Drenthe. Bekijk hier alvast de vraag.

Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor oud-Statenlid Douwe Oosterveen

24 april 2020

Douwe Oosterveen, oud-Statenlid van het Drents parlement, is vrijdag 24 april benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met het coronavirus wordt het lintje op een nader te bepalen datum uitgereikt.

Lees meer

Commissievergaderingen verplaatst

06 april 2020

De commissievergaderingen die gepland stonden op woensdag 8 april, worden verplaatst naar een nader te bepalen datum. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zal deze zo spoedig mogelijk gecommuniceerd worden op deze website.

Lees meer

Aangekondigde noodwet maakt binnenkort een online Statenvergadering mogelijk

02 april 2020

Volgens de huidige wetgeving kunnen raden en Staten alleen stemmen als de leden fysiek in vergadering bijeen zijn. Omdat dit momenteel niet of nauwelijks mogelijk is, heeft minister Knops een noodwet voorbereid. De noodwet maakt het tijdelijk mogelijk dat gemeenteraden en Provinciale Staten via een digitale vergadering rechtsgeldig besluiten nemen.

Lees meer