Actueel

Statenvergaderingen 7 oktober

30 september 2020

Op woensdag 7 oktober vinden er twee vergaderingen plaats: een fysieke vergadering waarin het inhoudelijke debat centraal staat, en in de avond een digitale vergadering waarin de stemmingen plaatsvinden. De vergaderingen zijn beide online te volgen op deze website.

Lees meer

Rondvraag CU: “Aardbeving bij Winde”

30 september 2020

De fractie van de ChristenUnie heeft aangekondigd om tijdens de Statenvergadering van 7 oktober een rondvraag te stellen over de aardbeving bij Winde.

Lees meer

Statenvergadering 30 september verplaatst naar 7 oktober

29 september 2020

Naar aanleiding van de nieuwe landelijke maatregelen die het kabinet op 28 september aangekondigd heeft, komen de fractievoorzitters aanstaande woensdag bijeen om te bespreken wat dit betekent voor de Staten. De Statenvergadering van 30 september wordt verplaatst naar 7 oktober.

Lees meer

Statenvergadering (gewijzigde aanvangstijd)

25 september 2020

Op woensdag 30 september vindt een vergadering plaats van het Drents parlement. De vergadering start om 11.00 uur en vindt plaats in de Statenzaal van het provinciehuis. De vergadering zal live te volgen zijn op deze website.

Lees meer

SP: “Vechtdallijn Zwolle - Emmen”

16 september 2020

Op 16 september heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de aanwezigheid van servicemedewerker(s) op de Vechtdallijn Zwolle - Emmen.

Lees meer

Agenderingsrecht bouwt bruggen tussen inwoners en politiek

15 september 2020

Natuurlijk zijn verkiezingen het hoogtepunt van het democratische proces. Een gegeven dat bij veel inwoners bekend is. Minder bekend is het feit dat ook na de verkiezingen de inwoner invloed kan uitoefenen op de Drentse politiek. Onder deze mogelijkheden bevindt zich het agenderingsrecht.

Lees meer

Energietransitie: wat vinden de Drenten?

11 september 2020

In het najaar van 2019 is in opdracht van het Drents parlement door onderzoeksbureau Lexnova een onderzoek uitgevoerd naar draagvlak en participatie in de Drentse energietransitie. Het doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in de manier waarop inwoners van Drenthe betrokken willen worden bij de klimaat- en energietransitie en hoe zij daar zelf aan kunnen en willen bijdragen.

Lees meer