search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

SP: “Vechtdallijn Zwolle - Emmen”

Op 16 september heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over de aanwezigheid van servicemedewerker(s) op de Vechtdallijn Zwolle - Emmen.

"Voor de Vechtdallijn Zwolle-Emmen is voorgeschreven, via het Programma van Eisen (PvE), dat er altijd ten minste één servicemedewerker aanwezig moet zijn. Wij ontvingen de mededeling dat het regelmatig voorkomt dat er geen stewards aanwezig zijn op de Vechtdallijn Zwolle-Emmen.

De SP fractie heeft de volgende vragen:

  • Bent u het met de SP fractie eens dat, naast de sociale veiligheid en het tegengaan van zwartrijden, het handhaven op het dragen van mondkapjes van het grootste belang is?
  • Heeft Arriva u dit jaar gevraagd en ongevraagd geïnformeerd over knelpunten in de uitvoering van de concessie op het punt van personele inzet voor de sociale veiligheid op de lijn Zwolle-Emmen?
  • Zo ja, hoe vaak is het in 2020 voorgekomen dat er geen servicemedewerker of steward aanwezig was op de lijn Zwolle-Emmen? Wat gaat u doen of heeft u met die informatie gedaan?
  • Zo nee, kunt u bevestigen dat dit jaar op alle ritten stewards aanwezig waren en in de toekomst aanwezig zullen zijn op de lijn Zwolle-Emmen?
  • Klopt het dat stewards op de lijn Zwolle-Emmen niet de beschikking hebben over een portofoon en dat ze alleen gebruik kunnen maken van een noodknop die zich ergens in de trein bevindt?
  • Bent u het met de SP eens dat het voor het snel kunnen handelen in geval van agressie of een noodsituatie het van belang is dat het treinpersoneel een portofoon bij zich draagt?
  • Zo nee, kunt u gemotiveerd aangeven waarom u het daar niet mee eens bent?

Namens de SP-fractie
Wim Moinat" 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen