search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Openstelling vacature commissaris van de Koning in de provincie Drenthe

Op woensdag 21 juni 2017 heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Drenthe in ontvangst genomen. Vervolgens heeft de minister de vacature op 22 juni 2017 opengesteld. Tot en met 10 augustus kunnen sollicitanten reageren.

Bekijk de de officiële bekendmaking van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. 

Profielschets

In de profielschets staan de verwachtingen die  het Drents parlement heeft van een nieuwe commissaris van de Koning. Ook is hierin een beschrijving opgenomen van de belangrijkste kenmerken en bijzonderheden van de provincie Drenthe. De inwoners van Drenthe zijn met de publiekscampagne "Mijn Drentse commissaris" gevraagd om mee te denken over de nieuwe commissaris.  Ook zijn er gesprekken gevoerd met Drentse bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en ondernemers. Al deze reacties zijn betrokken bij het opstellen van de profielschets.

Vertrouwenscommissie

Om het proces van de werving van een nieuwe commissaris van de Koning te begeleiden, is tijdens de Statenvergadering van 7 juni een vertrouwenscommissie ingesteld. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de 10 fracties. De vicevoorzitter van het Drents parlement is de voorzitter van de commissie. De vertrouwenscommissie voert de gesprekken met de kandidaten. Het Drents parlement doet vervolgens aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkszaken een aanbeveling.  De nieuwe commissaris van de Koning wordt op voordracht van de minister benoemd bij Koninklijk Besluit, voor een periode van 6 jaar.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 21 juni 2017

Profielschets nieuwe commissaris van de Koning overhandigd aan minister Plasterk

Tijdens een bijzondere Statenvergadering heeft het Drents parlement de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Drenthe vastgesteld en aangeboden aan minister Plasterk. Lees verder in: Profielschets nieuwe commissaris van de Koning overhandigd aan minister Plasterk MEER

Nieuws 21 juni 2017

Mening van Drenthe belangrijke inspiratiebron voor profielschets

Het Drents parlement heeft met de campagne "Mijn Drentse commissaris" alle Drenten uitgenodigd om mee te denken over de nieuwe commissaris van de Koning. Lees hier de mening van Drenthe. Lees verder in: Mening van Drenthe belangrijke inspiratiebron voor profielschets MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen