search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_d66___pvv_301750

Drents panel

Hoe denken de inwoners van Drenthe over bepaalde onderwerpen? Een belangrijke vraag voor de leden van het Drents parlement. Om meer te weten te kunnen komen over een specifiek onderwerp bestaat het Drents panel. Hiervan maken willekeurige inwoners van Drenthe deel uit. Met enige regelmaat worden zij online geraadpleegd over actuele thema's. De resultaten van het panelonderzoek worden ter beschikking gesteld aan de leden van het Drents parlement en ook openbaar gemaakt.

Hoe werkt het Drents panel?

Leden van het Drents panel krijgen een paar keer per jaar per mail een vragenlijst toegestuurd. De vragen gaan altijd over actuele onderwerpen die voor de Drentse samenleving van belang zijn en op de politieke agenda staan. In de kolom hiernaast kunt u lezen waar de afgelopen jaren onderzoek naar is gedaan. 

Het Drents panel vormt een goede afspiegeling van de Drentse samenleving. Dat is een belangrijke voorwaarde voor objectief en betrouwbaar onderzoek. Uiteraard worden de gegevens van de deelnemers vertrouwelijk en anoniem behandeld. Het Drents panel heeft geen commerciële of verkoopdoeleinden en de gegevens van de deelnemers worden uitsluitend voor het panelonderzoek gebruikt.

Hoe kunt u deelnemen aan het panel?

Er zijn twee manieren waarop u kunt deelnemen aan het Drents panel.

  1. De eerste manier is op uitnodiging. Op basis van een a-selekte steekproef uit de Gemeentelijke Basisadministratie van de Drentse gemeenten, hebben wij een groot aantal mensen uitgenodigd voor vaste deelname aan de onderzoeken van het Drents panel. 
  2. De tweede manier is door aanmelding. Heeft u belangstelling om ook deel uit te maken van het Drents panel, neemt u dan contact op met de Statengriffie

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen