search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

VVD: "Overlast in de trein op de Vechtdallijn"

Op 9 november heeft de VVD-fractie vragen gesteld over overlast in de trein op de Vechtdallijn.

"In navolging van onze Overijsselse collega's, sturen wij u deze vragen.

We lazen in De Telegraaf van 2 november 2020 dat er veel overlast is van uitgeprocedeerde asielzoekers op de Vechtdallijn. Het gaat hier om de zogenaamde 'veilige landers', maar wel illegaal. Deze groep reist zwart, dragen geen mondkapje of weigeren een ID-bewijs te tonen. Als ze hierop worden aangesproken door het treinpersoneel of andere reizigers worden ze geïntimideerd, bespuugd, uitgescholden en in sommige gevallen fysiek belaagd. Met name vrouwen lijken vaak doelwit van deze uitgeprocedeerde asielzoekers. Het blijkt dat het aantal incidenten de laatste tijd enorm is toegenomen. Onze inwoners, waaronder schooljeugd, maken ook gebruik van deze treinverbinding en hebben hier ook mee te maken. Wat de VVD betreft zou iedereen veilig moeten kunnen reizen met de trein en hier veilig moeten kunnen werken. Een aanpak om de overlast tegen te gaan is dan ook op korte termijn gewenst.

We hebben de volgende vragen naar aanleiding van dit – en eerder verschenen – artikel(en).

  • Bent u bekend met de overlast van uitgeprocedureerde asielzoekers op de Vechtdallijn?
  • Heeft u contact met Arriva over deze problematiek?
  • Kunt u ons – evt via Arriva – informeren of het klopt dat vrouwelijke conductrices zich niet veilig voelen, over de aard van de misdrijven, de mate waarin vrouwen het doelwit vormen en worden lastiggevallen?
  • Heeft u contact met de gemeenten Emmen en Coevorden over dit onderwerp?
  • Bent u bereid met deze gemeenten, de provincie Overijssel en Arriva een aanpak af te spreken om deze overlast tegen te gaan, zodat onze inwoners weer veilig kunnen reizen, en de mogelijkheden tot een vervoersverbod hierbij te onderzoeken?

Namens de VVD Statenfractie,

Karin Zwaan"

 

 

 

 

"

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen