search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/pvda_fractie_225572

Model European Parliament

Op maandag 11 juni vond in het provinciehuis in Assen het Model European Parliament plaats. Hierbij debatteerden zo'n 60 scholieren over actuele Europese kwesties. Statenlid Hans Kuipers, lid van de Statenwerkgroep DrEUn (Drents Europa Netwerk), opende het debat.

De volgende scholen deden mee aan MEP-Drenthe:
- OS Dr Nassau College Assen
- CS Roelof van Echten College Hoogeveen
- RS Esdal College Emmen
- RS De Nieuwe Veste Coevorden
- CSG Dingstede Meppel
- CS Vincent van Gogh Assen

Simulatie van het Europees parlement

Het Model European Parliament (MEP) is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. In de rol van 'Europarlementariërs' maken de jongeren kennis met het complexe proces van Europese besluitvorming en krijgen ze inzicht in het belang van de samenwerking tussen de verschillende EU-lidstaten.

MEP - bordjes

Het MEP op 4 niveaus

In Nederland kent het MEP 4 verschillende niveaus: school, provinciaal, nationaal en internationaal. Op school- en provinciaal niveau gaan ruim 2000 scholieren uit de hoogste klassen havo/vwo, afkomstig van meer dan 120 scholen gespreid over heel Nederland, met elkaar in discussie tijdens de schoolconferenties en provinciale conferenties. Tijdens de provinciale conferenties worden delegaties geselecteerd die de provincie tijdens de nationale conferentie zullen vertegenwoordigen. Aan het einde van dit nationale onderdeel wordt de delegatie bekendgemaakt die de Nederlandse belangen tijdens een van de internationale conferenties zal behartigen. Deze Europese MEP-conferentie vindt plaats van 10 tot 17 november 2018 in Toledo en Madrid. Nederland zal met vijf delegatieleden, een voorzitter en een begeleider hieraan deelnemen.

Zie voor meer informatie: https://www.mepnederland.nl/

 

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

Kuipers
Dhr. J.N. Kuipers Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen