Nieuwe werving Dents Panel

Gepubliceerd op: 11 november 2021 11:11

In Zuid Drenthe werven we nieuwe leden voor het Drents Panel. Uitnodiging ontvangen? Doe mee en laat uw mening horen!

Ruim 12.000 inwoners van Meppel en Westerveld krijgen deze week een uitnodiging om mee te doen aan het Drents Panel, het online burgerpanel in de provincie Drenthe. Heeft u een brief ontvangen? Meld u dan aan, uw mening is belangrijk! Op deze manier wordt de stem van u als inwoner meegenomen in het verbeteren van provinciaal en gemeentelijk beleid.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN VOOR HET DRENTS PANEL

 Als dank ontvangt u na inschrijving een digitale cadeaubon ter waarde van € 5,-, te besteden bij Drentse Schatten. Bij Drentse Schatten worden lokale producten verkocht, waarmee lokale bedrijven geholpen worden om door de coronapandemie te komen.

Het Drents Panel bestaat uit inwoners van de provincie Drenthe die hun mening geven over actuele onderwerpen die spelen binnen de provincie, zoals zorg, leefbaarheid en de effecten van de coronapandemie in Drenthe. Deelnemers ontvangen meerdere keren per jaar een online vragenlijst. De beantwoording van de vragen kost per keer ongeveer 10 minuten.

De mening van inwoners van Drenthe

Met uw mening zorgt u ervoor dat de stem van de Drenten gehoord wordt en helpt u beleidsmakers en politici in de provincie Drenthe om beleid te maken op basis van wat Drenten zelf willen en vinden. Het Drents panel is een initiatief van het Drents parlement en kenniscentrum Trendbureau Drenthe.

Het Drents Panel telt momenteel ruim 3.000 leden

Om het aantal panelleden verder uit te breiden, en de representativiteit van het panel te garanderen, werven we momenteel nieuwe deelnemers in het zuiden van Drenthe (Meppel en Westerveld). In de zomer van 2021 wierven we al nieuwe panelleden in het noorden van Drenthe (Assen, Tynaarlo, Midden-Drenthe en Noordenveld). Andere Drentse gemeenten volgen begin 2022.

Uniek onderzoeksinstrument

Het Drents Panel is representatief voor de Drentse bevolking van 18 jaar en ouder en is daarmee een uniek onderzoeksinstrument in Drenthe. Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Drentse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden.

Is het geven van informatie veilig?

De privacy van panelleden is volledig gewaarborgd. Persoonlijke gegevens en de antwoorden die men geeft bij het invullen van de enquêtes worden vertrouwelijk behandeld door Trendbureau Drenthe en Drents Parlement. De onderzoeksresultaten zijn niet te herleiden tot individuele panelleden. Uw gegevens worden uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden gebruikt.

Vragen over deelname?

Heb je vragen over deelname aan het Drents Panel? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, dan kunt u een mail sturen naar info@trendbureaudrenthe.nl of tijdens kantooruren bellen naar 050 – 577 01 01.

Inwoners die geen uitnodiging voor deelname hebben ontvangen, kunnen alsnog op de hoogte blijven van de resultaten. Zij kunnen zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van het Drents Panel.

 Logo Drents Panel