search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_d66___pvv_301750

Cultuur voor iedereen (november 2014)

In november 2014 hebben ruim 1.000 inwoners van Drenthe een vragenlijst ingevuld over cultuur uitoefenen (bijvoorbeeld het spelen van een instrument) en cultuur beleven (bijvoorbeeld het bezoeken van een voorstelling). In 2005 en 2008 hebben soortgelijke onderzoeken plaatsgevonden. De resultaten zijn gepresenteerd tijdens een Statenontmoeting in cultuurpodium VanSlag in Borger.

Een aantal opmerkelijke constateringen:

  • De bekendheid van musea in Drenthe is de laatste jaren met gemiddeld 20% toegenomen. De bezoekerscijfers blijven met een toename van circa 3% achter. Uitzondering hierop is het Drents Museum.
  • In vergelijking met 2008 geeft een grotere groep aan dat de hoge kosten een reden is om geen culturele instellingen te bezoeken. Dit zijn vooral de mensen met een lager inkomen.
  • 21% van de mensen vindt dat er te weinig aanbod is van een bibliotheek of bibliobus.

Lees hier alle resultaten van het Drents Panel.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 17 december 2016

Statenontmoeting: Cultuur in Drenthe

Op woensdag 17 december 2014 verruilden de Statenleden het provinciehuis voor de oude dorpskerk in Borger: Cultuurpodium VANSLAG. In een sfeervolle setting vond hier de Statenontmoeting ‘Cultuur in Drenthe’ plaats. Een zevental culturele instellingen, waaronder Museum de Buitenplaats, PeerGroup, Scala en Biblionet vertelden aan de hand van beeldende presentaties over hun ervaringen met het Drentse cultuurbeleid. Lees verder in: Statenontmoeting: Cultuur in Drenthe MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen