search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Zoektocht naar 'mijn Drentse commissaris'

Drenthe zoekt een nieuwe commissaris van de Koning. Van vrijdag 12 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 kan iedereen meedenken en meehelpen bij deze zoektocht.

De commissaris van de Koning heeft een belangrijke bestuurlijke en publieke functie voor de inwoners van Drenthe. Daarom roept het Drents parlement iedereen in Drenthe op om actief mee te denken over de nieuwe commissaris. Welke bestuursstijl en welke vaardigheden heeft de nieuwe man of vrouw die Drenthe de komende zes jaren vertegenwoordigt. Wat is zijn of haar belangrijkste opdracht?

Op basis van de input van inwoners en gesprekken met verschillende maatschappelijke organisaties en bestuurders in Drenthe, stelt het Drents parlement een profielschets op. Deze profielschets is de basis voor de werving van de nieuwe commissaris van Koning in Drenthe. De profielschets wordt op woensdag 21 juni 2017 aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Mijn Drentse commissaris

Gerelateerd nieuws

Nieuws 20 april 2017

Voorzittershamer overgedragen aan Van Aartsen

Op woensdag 19 april heeft waarnemend commissaris van de Koning Jozias van Aartsen letterlijk en figuurlijk de voorzittershamer overgenomen van Johan Baltes, vicevoorzitter van het Drents parlement. Lees verder in: Voorzittershamer overgedragen aan Van Aartsen MEER

Nieuws 31 maart 2017

Van Aartsen als waarnemend commissaris benoemd in Drenthe

Jozias van Aartsen wordt waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Drenthe. De ministerraad heeft dit op 31 maart op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten. De waarneming gaat in op 19 april a.s. Lees verder in: Van Aartsen als waarnemend commissaris benoemd in Drenthe MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen