search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

D66: "Actieve lobby Formule E"

Op 12 mei heeft de fractie van D66 vragen gesteld over Actieve lobby Formule E.

"Noord Nederland zet zich in voor de energietransitie en een mooi voorbeeld daarvan is dat er een groot aantal elektrische bussen in het noorden rond rijden. Noord Nederland wil zich graag onderscheiden als "energy valley" en om dit te kunnen is het belangrijk om te blijven investeren in nieuwe kansen en mogelijkheden. Dit door zowel op noordelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau bedrijven, opleidingen en evenementen te stimuleren. Deze week is er door het kabinet besloten dat er de komende periode tot en met 1 september geen evenementen mogen plaatsvinden. Daardoor kan de Dutch TT dit jaar niet doorgaan en dit heeft grote negatieve gevolgen voor heel Drenthe. Het mag duidelijk zijn dat het voor het TT-circuit van groot belang is dat er wel races gehouden blijven worden en naar alle waarschijnlijkheid zal dat mogen na 1 september 2020 als daarbij maar rekening wordt gehouden met de geldende maatregelen.

D66 pleit al jaren voor de Formule E, de Formule 1 met toekomstperspectief. Het is ons bekend dat de Formule E bij voorkeur een race organiseert op een stadscircuit. Maar wij kunnen ons voorstellen dat gezien de huidige situatie het voor de Formule E aantrekkelijk is om gebruik te maken van de uitstekende voorzieningen van het TT-circuit. Tevens sluit dit evenement naadloos aan bij de ambitie van Noord Nederland als "energy valley".

Wij hebben vanuit deze gedachte een aantal vragen.

  • Staat het college van GS achter het idee om de Formule E te laten racen op het TT-circuit?
  • Is het college bereiid om gezamenlijk met de noordelijke provincies en de gemeente Assen de lobby voor de Formule E actief op te pakken?
  • Is het college bereid om samen met de gemeente Assen en het TT-circuit in gesprek gaan met de FIA om te verkennen of er mogelijkheden zijn dat er dit jaar een Formule E zal gaan rijden op het circuit?

Henk Pragt, D66 Drenthe"

 

 

 

 

 

 

 

Betrokken statenleden

H.j. Pragt
H.J. Pragt Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen