search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Ruime belangstelling voor deelname provinciale verkiezingen

Zestien partijen hebben aangegeven deel te willen nemen aan de provinciale verkiezingen, die plaatsvinden op woensdag 20 maart 2019. Naast de partijen die momenteel vertegenwoordigd zijn in Provinciale Staten zijn dat de volgende partijen: SGP, Senioren Belang, Onafhankelijke Partij Drenthe, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en DENK.

Twee nieuwe politieke partijen geregistreerd

Op maandag 24 december verliep de termijn, waarbinnen nieuwe politieke groeperingen zich konden laten registreren voor deelname aan de provinciale verkiezingen. Er zijn twee nieuwe registraties, te weten:

  • Senioren Belang
  • Onafhankelijke Partij Drenthe

Deelname van vier reeds geregistreerde partijen

Voor partijen die momenteel niet in de Drentse Staten vertegenwoordigd zijn, maar wél opgenomen zijn in het register van de Tweede Kamer, is nieuwe registratie niet nodig. Tot nu toe is bekend dat vier van deze partijen deel willen nemen aan de provinciale verkiezingen, te weten:

  • SGP
  • Partij van de Dieren
  • Forum voor Democratie
  • DENK

Dag van kandidaatstelling: 4 februari 2019

Op 4 februari – de dag van de kandidaatstelling- wordt pas duidelijk welke partijen daadwerkelijk mee doen aan de provinciale verkiezingen. Op deze dag leveren politieke partijen hun kandidatenlijst in. De registratie van de nieuwe partijen is pas definitief als zij een geldige kandidatenlijst hebben ingediend.

Overzicht van partijen

Van de volgende partijen is op dit moment bekend dat zij deel willen nemen aan de provinciale verkiezingen op 20 maart 2019:

PvdA, VVD, CDA, PVV, SP, GroenLinks, ChristenUnie, D66, 50PLUS, Sterk Lokaal, SGP, Senioren Belang, Onafhankelijke Partij Drenthe, Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en DENK.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen