search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Rondvraag VVD: recreatiesector

In de vergadering van 27 mei heeft de VVD Statenfractie een rondvraag gesteld over de recreatiesector in coronatijd:

"De recreatiesector heeft het zwaar in Drenthe. Gedeputeerde Brink gaf aan dat er door Corona maatregelen mogelijk 500 miljoen minder omzet wordt gedraaid dit jaar. Dat komt mede omdat campings niet open kunnen omdat toiletgebouwen gesloten blijven tot 1 juli. Maar niet in Flevoland. En niet in de Gooi en Vechtstreek. En als het aan burgemeester Bats ligt ook niet in de gemeente Steenwijkerland. Maar dus wel in Drenthe.

Wij horen van meerdere ondernemers dat de onduidelijkheid groot is. Gasten zijn in verwarring en weten niet meer wat nu wel en niet mag. De campings willen graag open om nog te redden wat er te redden valt dit seizoen. De afgelopen weken hebben ze volop geïnvesteerd om hun toiletgebouwen coronaproof te maken, zodat ze verantwoord open kunnen. Want dat staat natuurlijk voorop, ook voor de VVD.

Wij vragen dan ook of het college in overleg wil treden met de voorzitter van de veiligheidsregio en wil aandringen op uniforme regels. Het liefst de toiletten per direct openen, maar in elk geval regels opstellen die oneerlijke concurrentie en onduidelijkheid voorkomen. En de recreatiesector in Drenthe een eerlijke kans geven om deze crisis het hoofd te bieden.

Met vriendelijke groet,

Annigje Udinga
VVD Drenthe"

Bekijk het antwoord van de gedeputeerde op de rondvraag van de VVD. 

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

A. Udinga
A. Udinga Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen