search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

PvdA: "Sluiting Kamer van Koophandel Drenthe"

Op 7 december heeft de PvdA-Statenfractie schriftelijke vragen ingediend over het sluiten van het kantoor van de Kamer van Koophandel in Drenthe.  

"Afgelopen vrijdag 6 december kwam het nieuws naar buiten dat het enige kantoor van de Kamer van Koophandel (KvK) in Drenthe haar deuren gaat sluiten per 1 januari. Daarmee komt het enige fysieke kantoor in Drenthe te vervallen en zijn starters gedwongen om naar Groningen of Zwolle te gaan om zich in te schrijven als ondernemer en ook voor andere afspraken moeten ondernemers uit Drenthe nu de provincie uit.

Uit de berichtgeving vernemen wij wel dat men bezig is met het digitaliseren van de inschrijving, zodat hiervoor in de toekomst geen fysiek kantoor nodig is. Maar op dit moment is deze applicatie nog niet klaar. We lezen dat het VPB Emmen de KvK een aanbod heeft gedaan voor ruimte om het in ieder totdat de applicatie live gaat, beschikbaar te zijn in Drenthe.

In een ondernemende provincie als Drenthe is volgens de PvdA fractie een kantoor van de KvK noodzakelijk. Wij zijn dan ook ontstemd over dit besluit van de KvK.

Wij hebben dan ook de volgende vragen aan Gedeputeerde Staten:

  1. Bent u voorafgaande aan de berichtgeving op de hoogte gebracht van het sluiten van het kantoor in Emmen?
  2. Bent u het met de PvdA fractie eens dat het sluiten van deze vestiging slecht is voor de (startende) ondernemers in Drenthe?
  3. Heeft u nog geprobeerd om de KvK op andere gedachten te brengen en ze, eventueel tijdelijk, te houden in Drenthe? Zo nee, bent u nog van plan om dit alsnog te doen?
  4. Mocht de KvK daadwerkelijk uit Drenthe vertrekken, gaat u nog extra maatregelen nemen om dit gat op te vangen?

Namens de PvdA fractie,

Fenneke Mensen-Maat

Hendrikus Loof"

Betrokken statenleden

H. Loof
H. Loof Statenlid MEER INFO
F.s. Mensen Maat
F.S. Mensen-Maat Commissielid (niet zijnde statenlid) MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen