search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Jongeren pleiten voor meer politici voor de klas

Rob van der Burgh en Matthijs Hoogerwerf hebben tijdens de vergadering van 5 december de Statenleden verteld hoe zij denken dat politici en jongeren dichter bij elkaar kunnen komen.

Op de agenda van de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie stond de Visie van het Drents parlement op de veranderende samenleving. De visie geeft antwoord op de vraag hoe het Drents parlement, als volksvertegenwoordiging, dichterbij de samenleving kan komen te staan en hoe de toegankelijkheid kan worden verbeterd.

Inspreken op de visie

Voor Rob en Matthijs was deze visie de aanleiding om in te spreken tijdens de vergadering:

"We zijn op het idee gekomen voor online lesmateriaal om jongeren beter te kunnen betrekken bij de politiek. We willen graag zien dat er politici in plaats van leraren voor de klas staan om te vertellen over hun beroep en de jongeren enthousiast te maken. We willen jullie vragen of er Statenleden zijn die ons willen helpen en één keer in de maand uitleg willen geven."

De Statenleden staan positief tegenover het voorstel van de jongens en willen graag meewerken. Gedeputeerde Brink deed zelfs de toezegging dat de jongeren een dagje met hem mee kunnen lopen.

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen