search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Geef je mening!

Heb jij de enquête over de nieuwe commissaris van de Koning al ingevuld? Bedankt! Ruim 2.000 mensen gingen je voor. Heb jij de enquête nog niet ingevuld, maar heb je wel een mening over de nieuwe commissaris van de Koning? Ga dan snel naar www.mijndrentsecommissaris.nl. De campagne "Mijn Drentse commissaris" loopt nog tot en met woensdag 24 mei 2017. Onder alle reacties verloten we 2 VIP-kaarten voor de TT.

"Mijn Drentse commissaris"

Drenthe zoekt een nieuwe commissaris van de Koning. Met de campagne "Mijn Drentse commissaris" nodigt het Drents parlement iedereen uit om mee te denken. Aan deze oproep wordt massaal gehoor gegeven. Drenthe praat mee!

De campagne startte vrijdag 12 mei op de markt in Emmen. Vertegenwoordigers van het Drents parlement spraken met marktbezoekers over de nieuwe commissaris van de Koning. Dit leverde mooie gesprekken op en 130 ingevulde enquêtes!

Mijn Drentse commissaris - Emmen (2)

Inmiddels hebben ruim 2.000 mensen met de enquête aangegeven wat zij van de nieuwe commissaris van de Koning verwachten. De reacties zijn binnengekomen via onder andere Facebook, Twitter, huis-aan-huisbladen en ons vaste Drentse burgerpanel.

Bij deze campagne heeft het Drents parlement bewust ook sociale media ingezet. En niet zonder succes. Een groot aantal mensen is via Facebook op de hoogte gesteld van de campagne en heeft de enquête ingevuld.

Reacties op de open vraag

De definitieve resultaten van de enquête maken we op vrijdag 2 juni bekend. Wel kunnen we vast een tipje van de sluier oplichten over de twee meest gegeven antwoorden op de open vraag in de enquête: "Wat ik verder belangrijk vind is dat mijn commissaris....".

  • De nieuwe commissaris is gericht op de samenleving

Het grootste aantal mensen geeft aan dat zij het belangrijk vindt dat de nieuwe commissaris gericht is op en openstaat voor de samenleving; de afstand tussen het provinciehuis en de inwoners moet kleiner worden. De commissaris moet zich laten zien en zicht hebben op de belangen van alle Drentse inwoners.

'Ik wens dat de persoon vriendelijk is en het iedereen gunt om zijn mening te Uiten. Iemand die er is voor alle Drenties'
'Laat je zien en horen en weet wat er leeft, wees een mensenmens'
'Mijn commissaris probeert om de politiek dichter bij de mensen te brengen'

  • De nieuwe commissaris staat voor de Drentse zaak, behartigt de belangen in Den Haag en de EU

Een grote groep mensen geeft aan dat het van belang is dat de nieuwe commissaris 'staat voor de Drentse zaak' en opkomt voor de belangen van Drenthe in Den Haag en de EU. Hierbij wordt expliciet genoemd dat de commissaris tegengas moet geven aan Den Haag, zich geen zaken laat opleggen. De commissaris is in de ogen van deze mensen een goede vertegenwoordiger van Drenthe en heeft een groot netwerk in Den Haag. Ook contacten met en lobby in het bedrijfsleven worden hierbij genoemd.

'Wat ik verder van belang vind, is dat mijn commissaris een visitekaartje is voor onze provincie Drenthe'
'Mijn commissaris is iemand die onze Drentse bescheidenheid weet te compenseren'
'Drenthe heeft een stoffig imago, is te bescheiden en mag/moet zichzelf bruisender presenteren. Het mag allemaal wel wat zelfverzekerder en met wat meer pit'

Wat gebeurt er met de reacties?

Het Drents parlement neemt alle reacties van inwoners mee bij het schrijven van de profielschets. Een profielschets geeft aan wat voor type commissaris van de Koning Drenthe zoekt. Naast inwoners zijn ook maatschappelijke organisaties, ondernemers en bestuurders uit Drenthe gevraagd mee te denken. Op woensdag 21 juni overhandigt het Drents parlement in een openbare vergadering de profielschets aan de minister van Binnenlandse zaken. Daarna stelt de minister de vacature open.

Meer informatie

Kijk voor foto's filmpjes en nieuwtjes over de campagne "Mijn Drentse commissaris" op de social media accounts van het Drents parlement.

 logo Mijn Drentse commissaris 2

Gerelateerd nieuws

Nieuws 12 mei 2017

Start van "Mijn Drentse commissaris" in Emmen

Het Drents parlement nodigt iedereen uit om mee te denken over de nieuwe commissaris. Op vrijdag 12 mei startte hiervoor de campagne "Mijn Drentse commissaris" op de markt in Emmen. Lees verder in: Start van "Mijn Drentse commissaris" in Emmen MEER

Nieuws 11 mei 2017

Zoektocht naar 'mijn Drentse commissaris'

Drenthe zoekt een nieuwe commissaris van de Koning. Vanaf vrijdag 12 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 kan iedereen meedenken en meehelpen bij deze zoektocht. Lees verder in: Zoektocht naar 'mijn Drentse commissaris' MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen