search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Dit doet de provincie

Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom starten de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne.

Het filmpje Leer mij Jaap kennen: in een flits ons land door is de aftrap van deze campagne. In dit filmpje komen alle provincies en de taken van provincies op luchtige en ludieke wijze in beeld. Hoofdpersoon Jaap doorkruist Nederland. Hij fietst door de 12 provincies en ziet wat mede door de inspanning van de provincie allemaal tot stand is gebracht of met zorg behouden blijft. In de volgende fase van de campagne worden filmpjes gemaakt van jongeren die aan het woord zijn over de provincie.

Wat doet de provincie

De aanstaande verkiezingen zijn een mooie aanleiding om aandacht te geven aan de rol en taken van de provincies. Maar het Drents parlement wacht niet tot de verkiezingen om haar inwoners te informeren. Daar zet het parlement zich continu voor in. Bijvoorbeeld met het programma Gast van de Staten, waarbij inwoners een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het Drents parlement. Verder is het Drents parlement actief op diverse social media, zoals Twitter en Facebook.

 

 

Wat doet de provincie

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen