search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

De MEPpers aan het woord...

"Nou, het is weer zover, Provinciaal MEP. Dit staat voor Model European Parliament. Elk jaar komen leerlingen van scholen uit heel Drenthe bij elkaar om een officieel debat te voeren. Hierbij bespreken we maatschappelijke problemen die de EU betreffen.

Dit jaar bestaat MEP uit vijf commissies. Elke commissie is een onderwerp toegewezen en zij krijgen twee dagen de tijd om hier een resolutie voor te schrijven. Hierbij worden ze begeleid door twee voorzitters die in de voorgaande jaren aan MEP hebben deelgenomen.

MEP 2019 - zaal

De eerste dag (6 juni) komen commissies bij elkaar op het Roelof van Echten College om hun resolutie op te stellen. De commissies bestaan uit leerlingen van verschillende scholen. Hierbij leren ze elkaar dus ook meteen wat kennen. Aan het einde van de eerste dag leveren alle commissies hun resoluties in en wordt de dag afgesloten.

De tweede dag (7 juni) begint met de schooldelegaties die vergaderen op hun eigen school. Daarna vertrekt iedereen weer naar Hoogeveen naar het Roelof van Echten College voor de tweede reeks commissievergaderingen.

MEP 2019 - bordjes

Dinsdag 11 juni is het dan eindelijk zover! Het provinciaal MEP in het provinciehuis in Assen. Alle commissies verzamelen voor de ingang en dan barst de strijd los. Het woord werd gegeven aan Henk Nijmeijer, fractievoorzitter van GroenLinks in Drenthe. Meneer Nijmeijer gaf een geweldige speech over de regenboogprovincies. Daarna was het eindelijk tijd voor de commissies. Eén voor één tonen de commissies hun resoluties aan de zaal en moeten zij die verdedigen. Dan is het de vraag of de resolutie wordt aangenomen of niet. Na een lange vergadering van de docenten en voorzitters brengen zij het zenuwslopende nieuws van wie door mag naar het Nationaal MEP in Den Haag. En daarmee eindigt MEP 2019.

MEP 2019 - spreker

Het waren drie enerverende dagen en we hopen dat jullie ervan hebben genoten. We hebben in ieder geval de indruk gehad van wel. Heel veel succes en we hopen jullie gezichten terug te zien in de toekomstige politiek. Jullie zijn de toekomst van Nederland. Jullie zijn onze laatste sprakje hoop.

Veel dank, de journalisten."

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen