Burgerberaad Drenthe op de Drentse weekmarkten

Gepubliceerd op: 02 februari 2024 16:02

Op donderdag 1 februari en vrijdag 2 februari stond het Burgerberaad Drenthe op de weekmarkten in de regio. 1 februari werd Hoogeveen bezocht en op 2 februari waren de Statenleden te zien op de markt in Emmen. 

Statenleden stonden op deze markten om de inwoners, onder het genot van goede koffie en een lekkere koek, te informeren over het Burgerberaad Drenthe. Zo konden de inwoners ook van dichtbij meemaken wat het Burgerberaad Drenthe is en waarom het Drents Parlement dit zo belangrijk vindt. Er was veel aanspraak en er zijn mooie gesprekken gevoerd over het onderwerp 'wonen in Drenthe'. Deze gesprekken nemen de Statenleden mee terug naar het provinciehuis. Er was grote interesse van voorbijgangers voor het burgerberaad; De vragenlijst werd door honderden mensen ingevuld. 

Ook bezochten de Statenleden twee MBO-scholen. In Emmen werd het Drents College bezocht, terwijl ze in Hoogeveen te gast waren bij het Alfa College. Hier hebben ze veel jongeren mogen spreken, werden veel vragenlijsten ingevuld en werden enkele jongeren geënthousiasmeerd om mee te doen met het Burgerberaad Drenthe. 

Weekmarkt Hoogeveen

Burgerberaad markt Emmen