search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Ambassadeurs steunen 'Vrouwen Kiezen'

Tijdens de opening van FestiValderAa in Schipborg werden vandaag maar liefst 24 ambassadeurs bekendgemaakt voor het provinciale initiatief 'Vrouwen Kiezen'. Margriet Benak (RTV Drenthe) installeerde de aanwezige ambassadeurs.

Mirjam Pauwels (wethouder gemeente De Wolden), Nina Hofstra (wethouder gemeente Tynaarlo), Miriam van Dijk (wethouder gemeente Tynaarlo), Harmke Vlieg (wethouder gemeente Assen), Marga Kool (schrijfster), Margreeth de Boer (oud-politica), Mineke Bosch (hoogleraar RUG), Ali Edelenbosch (voorzitter Raad van Toezicht Het Drentse Landschap), Thilla Franken (voorzitter Stichting Prinsessendag), Agnes Mulder (Tweede Kamerlid), Henk Nijmeijer (Drents Parlement), Aimée van der Ham (Drents Parlement), Liesbeth Staal (commissielid Drents Parlement) en Jozias van Aartsen (commissaris van de Koning in de provincie Drenthe) zegden allen toe het initiatief 'Vrouwen Kiezen' te steunen.

In totaal bestaat de groep op dit moment uit 24 mannen en vrouwen, die actief zijn in de politiek, in het bedrijfsleven of bij maatschappelijke organisaties. Zij zijn het visitekaartje van het project. Hun steun helpt om de doelen te behalen: 100 jaar vrouwenkiesrecht vieren, werken aan bewustwording onder mannen en vrouwen en vrouwen stimuleren om politiek actief te worden. Dat doen de ambassadeurs bijvoorbeeld door er met plezier en trots over te vertellen in hun netwerk en ideeën, ervaringen of praktijkvoorbeelden te delen met het brede publiek.

Statenlid Roelie Goettsch, namens de werkgroep 'Vrouwen Kiezen': "Het zijn allemaal sterke vrouwen of mannen die stevig in hun schoenen staan en die laten zien dat hun eigen ambities en die van het project elkaar kunnen versterken."

Meer informatie

In 2017, 2018 en 2019 organiseert de provincie Drenthe activiteiten om 100 jaar  vrouwenkiesrecht te vieren, maar ook om meer vrouwen te interesseren voor de politiek. Kijk voor meer informatie, columns van de ambassadeurs en evenementen op www.drenthe.nl/vrouwenkiezen.

Vrouwen kiezen

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen