Actueel

Partij voor de Dieren: "Risico’s en overlast door jacht"

29 juli 2021

Op 29 juli heeft Partij voor de Dieren vragen gesteld over risico’s en overlast door jacht.

Lees meer

Cees Bijl per 1 december met pensioen

12 juli 2021

Cees Bijl zal per 1 december 2021 terugtreden als gedeputeerde van de provincie Drenthe. De 66-jarige Bijl, die vijf jaar geleden zijn baan als burgemeester van Emmen verruilde voor die van gedeputeerde, gaat dan met pensioen.

Lees meer

Inwoners pleiten voor raadgevend referendum

07 juli 2021

Tijdens de vergadering van 7 juli hebben Romy Dekker, John Mulder en Jurr van Dalen een pleidooi gehouden voor het raadgevend referendum. Met het indienen van dit verzoek wordt voor de eerste keer succesvol gebruik gemaakt van het agenderingsrecht.

Lees meer

Besluiten Drents parlement: vergadering 7 juli 2021

07 juli 2021

Op 7 juli 2021 vond een vergadering van het Drents parlement plaats. Bekijk hier de genomen besluiten.

Lees meer

Motie vreemd aan de orde: bewijsvermoeden schademeldingen

07 juli 2021

Tijdens de Statenvergadering van 7 juli heeft het Drents parlement ingestemd met de motie vreemd aan de orde van de dag, over het bewijsvermoeden niet meer van toepassing is voor schademeldingen ten gevolge van diepe bodemdaling bij de gasopslag Norg.

Lees meer

Protestactie Farmers Defence Force bij provinciehuis Assen

07 juli 2021

Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en gedeputeerde Henk Jumelet ontvingen vandaag Farmers Defence Force. Zij demonstreerden bij het provinciehuis in Assen om hun zorgen te uiten over de landelijke aanpak van de stikstofproblematiek.

Lees meer

Wijzigingen binnen het Drents parlement

07 juli 2021

In de Statenvergadering van 7 juli heeft het Drents parlement afscheid genomen van Ton Serlie als Statenlid voor de VVD. Het vertrek van Serlie heeft geleid tot diverse wijzigingen binnen het Drents parlement.

Lees meer

Optreden van Marit uitgesteld naar september

06 juli 2021

Het optreden van singer-songwriter Marit Nygår, dat zou plaatsvinden op 7 juli, is in verband met de aangekondigde protesten uitgesteld naar september.

Lees meer

Inwonerverzoek voor raadgevend referendum

05 juli 2021

Op woensdag 7 juli vindt de laatste Statenvergadering plaats voor het zomerreces. En deze vergadering belooft een bijzondere te worden met op de agenda: een afscheid, een installatie, muziek én een verzoek van inwoners.

Lees meer

Partij voor de Dieren: "bomenkap Westerbork"

05 juli 2021

Op 5 juli zijn vragen van Partij voor de Dieren binnengekomen over bomenkap in Westerbork.

Lees meer

Werving Drents Panel in volle gang

05 juli 2021

Het Drents Panel zoekt nieuwe panelleden. De werving onder inwoners van Assen, Tynaarlo, Midden-Drenthe en Noordenveld is inmiddels in volle gang. Op dit moment hebben al ruim 1.200 nieuwe panelleden zich aangemeld.

Lees meer