J.G.M. Schomaker

J.G.M. Schomaker

Foto van J.G.M. Schomaker

Contact informatie

Logo van Provinciale Staten
Orgaan: Provinciale Staten Periode: van: tot: Website: www.drentsparlement.nl Functie: Statenlid
Logo van PvdA
Fractie: PvdA Periode: van: tot: Website: https://drenthe.pvda.nl Functie: Fractielid
Logo van Statencommissie Omgevingsbeleid
Commissie: Statencommissie Omgevingsbeleid Periode: van: tot: Functie: Commissielid

Jos Schomaker
Emmen
Telefoon: 06-51426919

Jos Schomaker (PvdA) aan het woord:

 

“Mijn naam is Jos Schomaker, geboren in Emmer Compascuum. Mijn gedroomde levensindeling ziet er grof gezegd als volgt uit. Het eerste deel staat in het teken van studie, het tweede in het teken van werk en in de derde fase geef ik graag iets terug aan de samenleving. Dit alles uiteraard met veel plezier.

 

Na mijn studie Bedrijfskunde aan de RUG was ik 33 jaar werkzaam in ons modebedrijf. Als bestuurder bij ondernemersorganisaties had ik contact met de politiek, gemeentelijk en provinciaal. Het bedrijf werd in 2017 verkocht, waardoor bovengenoemde derde fase realiteit werd.

 

Er zijn veel manieren om iets te doen voor de maatschappij. Om als Statenlid iets voor de inwoners van Drenthe te kunnen betekenen lijkt mij een voorrecht. Misschien zijn ervaringen uit de vorige levensfasen te gebruiken. De overgang van het ondernemersbestaan naar de Provinciale politiek zou groot zijn. Maar uiteindelijk gaat het om mensen en doelstellingen en daarvoor zet ik me graag in.

Ook als ondernemer voel ik me thuis bij de PvdA. De steeds complexere samenleving is m.i. gebaat bij een solide overheid, die o.a. zorgdraagt op de vele maatschappelijke terreinen waar marktwerking niet werkt.”