Statenlid in Beeld: Martin Jansen

Gepubliceerd op: 09 februari 2024 11:02

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen van maart 2023 aan de slag zijn gegaan in het Drents Parlement? Elke week stellen twee Statenleden zich aan u voor. Vandaag is dat Martin Jansen van de BBB.

Waarom zit je in de politiek?

Iedereen heeft elke dag met de gevolgen te maken van keuzes die de politiek maakt. Ik hoor in mijn omgeving veel kritiek op de politiek. Er wordt niet geluisterd naar de burgers; dat was de meest terugkomende reactie. Toen ik gevraagd werd om mij verkiesbaar te stellen voor de BBB moest ik er toch even over nadenken. Maar dat duurde niet lang en die plek op de kandidatenlijst heb ik dan ook met beide handen aangenomen. Zo hopen we het verschil te kunnen maken in onze provincie Drenthe. In Drenthe doen we het samen.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen periode was voor mij best hectisch. In 1 keer hebben wij op 15 maart 2023 17 zetels gekregen door de stem van de Drentse Burgers. Ik had er rekening mee gehouden dat ik er misschien wel in zou komen maar ik stond op plek 9. In de peilingen leek het er op dat BBB met ongeveer 8/9 zetels in de provincie kwam, dit was dus nog spannend. Op 16 maart was het duidelijk dat plekje 9 op de lijst wel degelijk een zetel zou krijgen in de provinciale staten. Vanaf dag 1 heb ik het gevoel gekregen dat ik welkom ben in de Drentse Staten.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken?

Er zijn veel onderwerpen waar ik mij hard voor wil maken, woningbouw voor jongeren in de dorpen/steden, leefbaarheid van het platteland voor jongeren en ouderen, het stimuleren van de sport/evenementen en een sterke provincie voor de landbouw. Daarom moeten wij met de inwoners in gesprek gaan en opzoek gaan naar oplossingen, zodat Drenthe leefbaar wordt voor elke burger die naar Drenthe wil komen voor recreatie, sport, werk of vakantie. Ik zeg altijd: "Denken in oplossingen, niet in problemen."

Waarom dit oortje?

Door mijn werk in de Drentse Staten hebben we veel contact onderling. Door mijn werk als melkveehouder ben ik altijd met mijn handen bezig, dit is erg lastig om te combineren met een telefoon in mijn hand aan mijn oor. Daarom heb ik dit oortje aangeschaft om zo het werk voor de provincie gemakkelijker te combineren met mijn werk op en rond de boerderij.

Over Martin Jansen 

Ik ben 30 jaar jong, en woon samen in Pesse met mijn vriendin en ben ik trotse papa van ons zoontje van 2 jaar. In het dagelijkse leven ben ik melkveehouder op het familiebedrijf wat ik samen met mijn ouders run in Stuifzand. Ik hoop in de toekomst de ruimte en perspectief te krijgen van de overheid om het familiebedrijf over te kunnen nemen.

 

Statenlid in beeld - Martin Jansen