Dr. Nassau College Quintus wint 'Op weg naar het Lagerhuis' 2022

Gepubliceerd op: 04 maart 2022 08:03

De BNNVARA-debatcompetitie 'Op weg naar het Lagerhuis' is terug! In deze 24e editie van de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland werken middelbare scholieren naar een uiteindelijke tv-finale. Uit elke provincie strijden scholieren voor een plek in deze finale. Vier scholen uit Drenthe trapten dit seizoen af met een voorronde. De voorronde vond plaats op donderdag 3 maart. Uiteindelijk ging het Dr. Nassau College Quintus uit Assen er met de eerste prijs vandoor. De tv-finale is te zien op vrijdagavond 6 mei bij BNNVARA op NPO 2.

Op weg naar het Lagerhuis 2022

De deelnemers in Drenthe waren: Alfa College Hoogeveen, Dr. Nassau College (locatie Quintus) Assen, Esdal College Emmen en het Hondsrugcollege Emmen. Na een speechronde debatteerden de middelbare scholieren over elf stellingen. Een van de stellingen ging over het ontoegankelijk maken voor mensen om in bijzondere Drentse natuurgebieden te komen. 

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren '90 zo populaire VARA-programma 'Het Lagerhuis'. De jongereneditie 'Op weg naar het Lagerhuis' keert sinds 1999 jaarlijks terug. Dit seizoen is in samenwerking met de Provincie Drenthe en Erasmus+. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.