search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/drenthe_in_debat_-_zaal_278613

Hier kom ik weg

Voor de een staat Drenthe gelijk aan kleinschaligheid, rust en ruimte. De ander noemt Drenthe in één adem met de TT. Weer een ander zal Drenthe beschrijven als dé fiets- en recreatieprovincie van Nederland. Hoe ziet uw Drenthe eruit?

Op woensdag 16 mei vond de eerste editie van Drenthe in Debat plaats. Eén van de onderwerpen die deze avond aan de orde kwam, waren de Drentse waarden. Maar wat zijn de Drentse waarden? In de weken voorafgaand aan het debat zijn we de straat op gegaan met deze vraag. Hier bleek al snel uit dat dé Drentse waarden niet bestaan. Iedereen ervaart Drenthe op zijn of haar eigen manier. Kijk onder dit bericht voor het filmpje om te horen wat er over Drenthe gezegd is.

Drentse kernwaarden

In oktober beslist het Drents parlement over de Omgevingsvisie. De Omgevingsvisie is een belangrijk plan voor de ontwikkeling van onze leefomgeving. In de Omgevingsvisie wordt uitgegaan van 6 Drentse kernwaarden; variërend van rust en ruimte tot levendigheid en reuring. Aan de ruim 220 mensen die op 16 mei aanwezig waren bij Drenthe in Debat is gevraagd wat voor hen de belangrijkste Drentse waarden zijn.

Drenthe in Debat - zaal

De uitslag

Met behulp van de eigen smartphone konden mensen hun stem uitbrengen. Op nummer 1 staat 'rust, ruimte, natuur en landschap'. Met 79 stemmen steekt deze waarde er met kop en schouders bovenuit. Hieronder ziet u de volledige uitslag (de mensen mochten maximaal 3 waarden aanvinken):

Poll - Drentse waarden

Rust, ruimte, natuur en landschap: 79 stemmenNaoberschap: 52 stemmenLevendigheid /reuring: 44 stemmenOorspronkelijkheid: 42 stemmenMenselijke maat: 35 stemmenKleinschaligheid: 34 stemmen

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen