Oproep van Drentse jongeren

Gepubliceerd op: 28 oktober 2020 15:10

Op woensdag 28 oktober heeft de Drentse Jongerenadviesraad in oprichting ingesproken tijdens de commissievergadering. Zij riepen de leden op om de jongeren in Drenthe serieus te nemen.

De jongeren tijdens het inspreken

"Wij zijn de toekomst! Of minder zweverig... wij zijn 12 extreem enthousiaste jongeren die graag praten over politieke problemen en hoe we die kunnen oplossen. Helaas heeft daarover praten vaak geen zin als jongeren, omdat we meestal toch niet gehoord worden. Daarom zijn we hier! Om jullie te vragen om de jongeren van Drenthe een stem te geven!

In Drenthe is er al sinds 2007 geen jongerenraad geweest, wat erg jammer is aangezien een jongerenraad de manier is om jongeren gehoord te laten voelen en een kans te geven om een inbreng in de maatschappij te geven. Wij vinden dit als jongeren erg belangrijk en daarom zijn wij hier dan, om verandering te brengen als de Jongerenadviesraad van Drenthe.

Niet alleen wij jongeren profiteren van de Jongerenraad, ook jullie als Drents parlement! Jullie krijgen namelijk een kijk op problemen door hele andere ogen.

Jullie vragen jullie dan vast af over wat we dan onze mening willen geven? Nou... van alles en nog wat. Milieu en klimaat, onderwijs, gelijke kansen, de aantrekkelijkheid van Drenthe tot jongeren en nog veel meer. Wij zijn dan ook bereid om onze mening te geven gevraagd en ongevraagd.

En daarnaast willen wij onze interesse voor politiek graag overbrengen aan andere jongeren en wie weet zit daar misschien 'the next prime minister' tussen.

Wij zouden onze interesse voor politiek dan willen overbrengen, door bijvoorbeeld activiteiten of gastlessen te organiseren voor jongeren. Hiernaast hebben wij natuurlijk ook nog onze website en Instagram account waar ook veel informatie te vinden zal zijn. Als ik jullie was zou ik ons maar snel gaan volgen @jongerenadviesraaddrenthe!

Met deze introductie hopen wij dat jullie onze stem serieus gaan nemen en de jongerenraad in de begroting van 2021 willen opnemen!

Dank jullie wel"