search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Wijzigingen binnen het Drents parlement

In de Statenvergadering van 7 juli heeft het Drents parlement afscheid genomen van Ton Serlie als Statenlid voor de VVD. Hij wordt opgevolgd door Kees Vianen.

Serlie geeft in zijn ontslagbrief aan dat hij verhuist naar de provincie Overijssel en hierdoor volgens de provinciewet geen lid meer mag zijn van Provinciale Staten van Drenthe. Commissaris van de Koning omschrijft Serlie in haar afscheidswoord als een rustige man een alerte man, die pas echt actief werd als er iets viel te interrumperen. "Dan snelde je naar de microfoon om je collega statenlid ophelderende maar vlijmscherpe vragen te stellen. En, dat was zichtbaar, daar genoot je van. En wij, maar zeker ook jij, hebt dat in de afgelopen tijd zo enorm gemist. Want zeg nu zelf, digitaal interrumperen vanachter een schermpje is toch eigenlijk niks."

Afscheid Ton Serlie (7 juli 2021)

In dezelfde vergadering is Kees Vianen geïnstalleerd als nieuw lid van het Drents parlement. Vianen was tot aan zijn installatie 'bijzonder commissielid' en maakte deel uit van de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie. Dit laatste blijft ongewijzigd nu Vianen Statenlid is.

Installatie Kees Vianen


Nieuwe commissievoorzitter

Behalve Statenlid was Ton Serlie ook voorzitter van de Statencommissie Omgevingsbeleid. Het Presidium heeft besloten om Annigje Udinga (VVD) voor te dragen als nieuwe voorzitter voor deze commissie. Het Drents parlement heeft op 7 juni ingestemd met haar benoeming. 

Bijzondere commissieleden

Tenslotte zijn in de Statenvergadering twee nieuwe bijzondere commissieleden benoemd: Roelof Oosting (VVD) en Suzanne Uildriks (D66). Oosting volgt Kees Vianen op en zal zitting nemen in de commissie Omgevingsbeleid. Uildriks vervangt Jolet Dingen-de Vries, die beleidsmedewerker van de fractie wordt. Uildriks zal deel uit maken van de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen