search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Voorzittershamer overgedragen aan Van Aartsen

Op woensdag 19 april heeft waarnemend commissaris van de Koning Jozias van Aartsen letterlijk en figuurlijk de voorzittershamer overgenomen van Johan Baltes, vicevoorzitter van het Drents parlement.

"Ik vraag mij af wie er 2 maanden geleden verbaasder zou zijn geweest als iemand had voorspeld dat ik vandaag in deze rol voor de Staten zou staan: u of ik? Ik had eigenlijk heel andere plannen, maar toen minister Plasterk vroeg of ik beschikbaar wilde zijn voor een gesprek met een delegatie uit Drenthe, was de uitdaging te verleidelijk."

Jozias van Aartsen neemt de komende tijd de functie van waarnemend commissaris van de Koning in de provincie Drenthe waar. De ministerraad heeft dit op 31 maart jl. op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) besloten.

Van Aartsen - hamer

"Uitgangspunt zal voor mij de stelregel die mijn vader mijn ingeprent heeft: gekozenen gaan voor benoemden. U, de gekozen volksvertegenwoordiging, bent het die uiteindelijk beslist, ik zal uw voorzitter zijn. Boven de partijen staand. Vooral luisterend. Heel goed luisterend."

Van Aartsen (1946) was van 27 maart 2008 tot 1 maart 2017 burgemeester van Den Haag. Eerder was hij voor de VVD lid van de Tweede Kamer en minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (1994-1998) en van Buitenlandse Zaken (1998-2002).

Van Aartsen - speech

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen