search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Verkiezingscampagne "Drenthe stemt. Jij toch ook? van start

Tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in het provinciehuis heeft commissaris van de Koning Jetta Klijnsma een toost uitgebracht op het nieuwe jaar. Dit deed zij samen met de lijsttrekkers van de partijen die mee willen doen aan de provinciale verkiezingen.

Met het gezamenlijk heffen van het glas werd ook het startsein gegeven voor de de verkiezingscampagne "Drenthe stemt. Jij toch ook?"

nieuwjaarsreceptie presentatie lijsttrekkers

Oproep van de commissaris

Jetta Klijnsma riep in haar speech iedereen op om op 20 maart naar de stembus te gaan: "En ik vraag u om als ambassadeur op te treden. Want het is een groot goed dat wij ons mogen uitspreken over het bestuur van onze provincie en ons land. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je in vrijheid kunt leven, dat je mag kiezen wie jouw land bestuurt en dat je mag zijn wie je wil zijn."

speech nieuwjaarsreceptie Klijnsma

Verkiezingscampagne van start

Naast de eigen campagnes van de deelnemende partijen, is een algemene campagne "Drenthe stemt. Jij toch ook?" van start gegaan. De campagne heeft als doel om de provinciale verkiezingen onder de aandacht van de inwoners van Drenthe te brengen. De campagne start vooral online en wordt vanaf half februari verder uitgebreid naar regionale televisie en buitenreclame.

In de hal van het provinciehuis stond tijdens de nieuwjaarsreceptie een zogenoemde Photobooth waar de aanwezige gasten een eigen verkiezingsposter konden laten maken met de tekst: "Drenthe stemt. Ik ook!".

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen