search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Drents parlement start opnieuw met digitaal vergaderen

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is besloten om weer digitaal te gaan vergaderen.

Het kabinet heeft tijdens de persconferentie van 13 oktober een dringend beroep op Nederland gedaan om het aantal contactmomenten en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Het Drents parlement geeft gehoor aan de oproep van het kabinet. Tot nadere orde vinden daarom de Staten- en commissievergaderingen weer digitaal plaats.

De eerstvolgende digitale vergadering is op woensdag 21 oktober. Dan vergadert vanaf 9.00 uur de commissie Omgevingsbeleid. Op de agenda staan onder andere de Woonagenda en de Investeringsagenda (thema mobiliteit). Bekijk hier de gehele agendaDe digitale vergadering is live te volgen op www.drentsparlement.nl.

Inspreken

Het Drents parlement biedt drie opties aan om in te spreken in een digitale vergadering. Het is aan u om te bepalen welke optie uw voorkeur heeft.

Optie 1: inspreken via een geschreven tekst.

U kunt uw mening over een onderwerp dat op de agenda van een Statencommissies staat schriftelijk kenbaar maken. Uw bijdrage wordt naar alle fracties doorgestuurd en wordt op de website van het Drents parlement geplaatst. Wilt u gebruik maken van de optie om schriftelijk in te spreken in de eerste termijn van een commissievergadering? Stuurt u dan een e-mail naar statengriffie@drentsparlement.nl.

Optie 2: inspreken via het digitale vergadersysteem vanuit uw eigen huis.

U kunt vanachter uw eigen computer, laptop of tablet digitaal inspreken. Van de griffie ontvangt u per e-mail een uitnodiging met hierin een link naar de vergadering. U kunt met deze link tijdelijk deelnemen aan de commissievergadering, voor de periode van uw inspraak en voor mogelijke vragen van de commissieleden. U krijgt -net als in een fysieke vergadering- vijf minuten om uw mening kenbaar te maken aan de commissieleden over een onderwerp dat op de agenda staat. Als u voor deze optie kiest, neemt de griffie contact met u op om u te helpen met de techniek. U heeft hier een eigen computer, laptop, of tablet voor nodig, mét camerafunctie.

Optie 3: Inspreken via het digitale vergadersysteem op het provinciehuis.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van faciliteiten op het provinciehuis om in te spreken in de digitale vergadering. Op het provinciehuis wordt uiteraard de 1,5 meter in acht genomen. Indien u hiervoor kiest krijgt u hierbij van ons de benodigde ondersteuning, zodat alles goed verloopt.

Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht? Voor het digitale inspreken (optie 2 en 3) geldt: Meldt u zo snel mogelijk aan bij de griffie via statengriffie@drentsparlement.nl /0592-365519, maar uiterlijk de maandag vóór de vergadering om 12.00 uur. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe beter de griffie u kan helpen.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen