search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Statenzaal werd poppodium

Sinds enkele jaren biedt het Drents parlement -tijdens de laatste Statenvergadering voor het kerstreces en zomerreces- een podium aan jong cultureel talent. Voor het zomerreces was er in de tuin van het provinciehuis een dansoptreden van Danshuis Noord en muziek van het duo May and June. Voorafgaand aan de vergadering van woensdag 18 december vond een miniconcert plaats van de 18-jarige singer-songwriter Lisa Ploeger uit Gieten.

Initiatief

De aandacht voor jong cultureel talent is een initiatief van Groen Links en de PVDA die enkele jaren geleden insprongen op het nieuws dat het voor beginnende bandjes en singer-songwriters erg moeilijk is om speelplekken te vinden om podiumervaring op te doen. Het Drents parlement laat met het initiatief zien dat ze oog heevt voor kunst, cultuur en de ontwikkeling van jong talent in Drenthe. Het muzikaal talent is voorgedragen door Stichting Kunst & Cultuur.

Lisa Ploeger

Lisa Ploeger

"Mijn naam is Lisa Ploeger. Ik ben een singer-songwriter die al vanaf jongs af aan optreedt. Ik treed op, met behulp van gitaar en/of piano, met eigen nummers en covers in de genres country, pop en rock. Ik deed mee aan het coachingstraject Popsport Drenthe 2019 en heb op evenementen zoals het Preuvenement Assen 2018 en het Bevrijdingsfestival Drenthe 2019 gestaan. Ook heb ik op een aantal evenementen van RTV1 gespeeld."

 

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen