search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Rondvraag PvdA: "netcapaciteit in Drenthe"

In de vergadering van 3 juli zal de PvdA Statenfractie een rondvraag stellen over het gebrek aan netcapaciteit in delen van Drenthe.

"Het afgelopen jaar is het probleem van een gebrek aan netcapaciteit in delen van Drenthe ontstaan. Verschillende sportverenigingen kunnen geen zonnepanelen aanschaffen, omdat ze niet op het elektriciteitsnet aangesloten kunnen worden. Naast sportverenigingen geldt het ook voor dorpshuizen en lokale ondernemers. Afgelopen week werd een lokale supermarkt met dit probleem geconfronteerd. Sportverenigingen, dorpshuizen en supermarkten zijn alle belangrijke voorzieningen voor een leefbaar Drenthe. Het is dan ook onbegrijpelijk dat zij geen zonnepanelen kunnen plaatsen. Een motie om voorrang te geven aan deze lokale initiatieven kon in de Tweede Kamer op onvoldoende steun rekenen, waardoor er nog geen oplossing is.

In de beantwoording van de schriftelijke vragen die we in april hebben gesteld, geeft het college aan in gesprek te zijn met de minister. We hebben hierover een aantal vragen:

  • Kunt u aangeven of een 'Haagse' oplossing aanstaande is?
  • Ziet u eventueel provinciale of andere mogelijkheden voor een oplossing?

Vriendelijke groet,

Peter Zwiers, PvdA Drenthe"

Bekijk het antwoord op deze rondvraag van de gedeputeerde.

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

P.a. Zwiers
P.A. Zwiers Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen