search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Rondvraag GroenLinks: Groningen Airport Eelde

GroenLinks heeft tijdens de Statenvergadering van 27 mei een rondvraag gesteld over Groningen Airport Eelde:

"De afgelopen weken heeft de interim directeur van Groningen Airport Eelde, dhr. Schmeinck, veel van zich laten horen bij onder andere RTV Drenthe, Dagblad van het Noorden en in een interview met het Financieel Dagblad.

Dhr. Schmeink heeft in de diverse interviews bij herhaling aangegeven dat de scenario's die hij in opdracht van de aandeelhouders uit zou werken, de prullenbak in kunnen. Hij onderbouwt dit met argumenten dat de huidige Coronacrisis dit veroorzaakt, maar hij geeft ook aan dat hij verwacht dat deze crisis de luchtvaart weer gaat groeien. Telkens gaat de directeur in op vragen over zijn visie op de toekomst van Groningen Airport Eelde, maar nergens benoemd hij scenario's. Dhr. Schmeink lijkt zich totaal afhankelijk op te stellen naar de landelijke visie op luchtvaart en er klinkt weinig door van een eigen scenario.

In het programma Cassata hebben wij de directeur echter ook horen zegen dat hij maar tijdelijk verbonden is aan GAE. Het spreekt voor zich dat hij de luchthaven door deze coronatijd heen zal moeten helpen. Toch hint de directeur erop dat hij na de zomer niet meer als directeur werkzaam is. In de commissie FCBE van 13 mei 2020 werd door gedeputeerde Bijl nog bevestigd dat de directeur een opdracht heeft om met scenario's te komen waarop de aandeelhouders een nieuw besluit kunnen nemen.

Als GroenLinks fractie vragen wij het volgende:
Is het college op de hoogte van de uitspraken van de directeur ten aanzien van de scenario's? Hoe zit onze gedeputeerde/aandeelhouder hier in, en krijgen wij nou wel of niet onze toegezegde scenario's?

Ewoud Bos
Fractie GroenLinks" 

Bekijk het antwoord van de gedeputeerde op de rondvraag van GroenLinks. 

 

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

E. Bos
E. Bos Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen