Organiseer ook scholierenverkiezingen!

Gepubliceerd op: 23 januari 2023 21:01

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert ProDemos scholierenverkiezingen. Scholieren op het voortgezet onderwijs en studenten op het MBO mogen dan stemmen op politieke partijen die ook meedoen aan de échte verkiezingen. 

Waarom Scholierenverkiezingen?

Uit onderzoek is bekend dat mensen die de eerste keer dat ze mogen stemmen ook daadwerkelijk gaan stemmen, dit vaak de rest van hun leven blijven doen. De Scholierenverkiezingen zijn een goede voorbereiding daarop. Daarnaast geven de Scholierenverkiezingen een
indruk hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als jongeren het voor het zeggen hebben. Ook worden ze gezien als graadmeter voor de uitslag van de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023.

Deelnemen aan de Scholierenverkiezingen

Het organiseren van de Scholierenverkiezingen is simpel. Met behulp van de handleiding van ProDemos richt je samen met je leerlingen of studenten een stembureau in en nodig je jongeren uit om te komen stemmen. Op de website van de Scholierenverkiezingen kun je stembiljetten downloaden. Bij ProDemos verzamelen we de uitslagen van alle scholen op 14 maart 2023. 


Organiseer ook Scholierenverkiezingen bij jou op school! Kijk voor meer informatie en voor het inschrijven van jouw klassen op www.scholierenverkiezingen.nl. Deelname is gratis.

Scholierenverkiezingen