search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Motie: Songfestival en Sportregio

De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 roept inwoners, verenigingen of organisaties op om 1 van de 41 deelnemende artiesten te ontvangen en deel te laten nemen aan een activiteit, hobby of sport voor het maken van een kort introductiefilmpje. Hiermee worden de deelnemers traditioneel geïntroduceerd.

De fracties GroenLinks, CDA, VVD, PvdA en Sterk Lokaal zijn van mening dat dit verzoek van het Eurovisie Songfestival een uitstekende en unieke gelegenheid biedt voor de provincie Drenthe om Drenthe als beste sportregio van Europa op de kaart te zetten. Het zal bovendien een impuls zijn voor de breedte sport in Drenthe, aldus de fracties. In een motie wordt het college van Gedeputeerde Staten verzocht om samen met maatschappelijke partners de provincie Drenthe op te geven bij de organisatie van het Eurovisie Songfestival voor het onthalen van tenminste 1 van de 41 deelnemende landen.

Het merendeel van het Drents parlement staat positief tegen de motie; 34 van de 38 aanwezige Statenleden stemden voor de motie (GroenLinks, CDA, VVD, PvdA, Sterk Lokaal, SP, D66, ChristenUnie, Partij voor de Dieren, OpDrenthe en Forum voor Democratie (-  dhr. Velzing).  

Lees hier de motie.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen