search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat praat Drentse Staten bij over herziening van het luchtruim

Op woensdag 10 februari vindt van 16.00 tot 17.30 uur een digitale informatiebijeenkomst plaats over de herziening van het luchtruim. In deze bijeenkomst worden de leden van het Drents parlement bijgepraat door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ingegaan wordt op het 'ontwerp-Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening', waarbij de focus zal liggen op onderwerpen die de provincie raken, zoals de uitbreiding van het militaire noordelijke oefengebied en het gebruik van Groningen Airport Eelde. De bijeenkomt is openbaar en online te volgen op www.drentsparlement.nl.

Herziening luchtruim

De Rijksoverheid werkt aan een herziening van het Nederlandse luchtruim. Dat is nodig, want het luchtruim wordt steeds intensiever gebruikt. Met deze herziening is het luchtruim klaar voor de toekomstige uitdagingen op het gebied van efficiƫntie, duurzaamheid en capaciteit.

Ontwerp-Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening

De 'ontwerp-Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening' legt op hoofdlijnen de nieuwe indeling en het gebruik van het Nederlandse luchtruim vast. Tot en met donderdag 25 februari 2021 kan iedereen reageren door een zienswijze in te dienen op de 'ontwerp-Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening' en het daarvoor opgestelde milieueffectrapport. Meer informatie hierover is te lezen op de website van de provincie Drenthe.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen