search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Jongeren laten hun mening horen bij het Provinciaal Jeugddebat

Op maandag 2 december gaan zo'n 40 jongeren in debat met de Statenleden uit hun provincie tijdens het Provinciaal Jeugddebat Drenthe. Alle jongeren uit de provincie die vmbo, havo, vwo of mbo doen, krijgen hier de kans om te laten zien wat zij belangrijk vinden. Dit is al de 25e jaargang van het door NJR georganiseerde debat.

Jongeren willen graag gehoord worden. Bij het Provinciaal Jeugddebat krijgen jongeren de kans om van zich te laten horen en met Statenleden in gesprek te gaan om tot een voorstel te komen.

Commissaris van de koning Jetta Klijnsma zal om 10.00 uur het openingswoord verzorgen. In de middag zijn Statenleden Jos Schomaker (PvdA), Henk Pragt (D66), Johan Moes (VVD) en Ria Haan (GroenLinks) aanwezig om met de jongeren in debat te gaan. De onderwerpen zijn: eenzaamheid, energietransitie, toerisme en verkeersveiligheid.

NJR organiseert niet alleen in Drenthe maar ook in de andere 11 provincies Provinciale Jeugddebatten. In elke provincie worden na deze debatten jongeren geselecteerd om nationaal in de Tweede Kamer te gaan debatteren. Hier gaan ze met politici in debat over nationale problemen en laten ze hun stem horen om zo Kamerleden, staatssecretarissen en ministers te overtuigen.

NJR

NJR is de springplank van de nieuwe generatie. Het is de missie van NJR om jongeren te verbinden, met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties die vorm geven aan onze wereld. Meer info: njr.nl en jeugddebat.nl

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen