search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Internationale Mensenrechtenconferentie

Van 4 tot 9 juni vindt in de Litouwse hoofdstad Vilnius het jaarlijkse internationale Baltic Pride Festival plaats. Het is bedoeld om doorlopende aandacht te vragen voor de mensenrechten van LGBTI'ers, die overal onder druk staan. Het festival wordt georganiseerd door de drie grote LGBTI-organisaties in Estland, Letland en Litouwen en wordt ondersteund door vele zusterorganisaties uit de wereld. Statenlid Henk Nijmeijer spreekt namens de provincie op de conferentie over rechten en acceptatie, die eigenlijk vanzelfsprekend zouden moeten zijn, maar in de praktijk maar al te vaak met voeten worden getreden.

De Internationale Mensenrechtenconferentie op 6 juni is een belangrijk onderdeel van het festival. Vele prominente sprekers vanuit diverse Europese landen, waaronder ministers en parlementsleden komen 11 dagen na de Europese verkiezingen hier bijeen. Statenlid Henk Nijmeijer van de GroenLinksfractie in Drenthe is gevraagd om plaats te nemen in een panel over LHBTI-rechten in Europa. Hij is hiertoe uitgenodigd vanwege zijn inspanningen voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in ons land, waaronder zijn initiatief voor de Regenboogprovincie. Bijna alle provincies hebben zich hiertoe uitgeroepen.

Deze Internationale Mensenrechtenconferentie wil een bijdrage leveren aan de politieke consensus, wil en doorzettingsvermogen om een blijvende verandering op gang te brengen en de situatie van de LHBTI-gemeenschap te verbeteren. Noodzakelijk omdat in een groeiend aantal Europese landen de acceptatie van de LHBTI steeds vaker en meer onder druk staat. Nijmeijer: "Ik merk dat we steeds meer moeten vechten om te behouden wat we al hebben bereikt. Binnen Europa zijn er politieke bewegingen die zich openlijk keren tegen de LHBTI-ers en dat baart mij grote zorgen".

gerelateerde documenten

Betrokken statenleden

H.r. Nijmeijer
H.R. Nijmeijer Statenlid MEER INFO

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen