Griffier in Beeld - Simone Buissink

Gepubliceerd op: 16 augustus 2020 09:08

Wie is de Statengriffier van het Drents parlement en hoe vult zij deze functie in? Griffier Simone Buissink stelt zich voor.

Griffier in Beeld - Simone Buissink

Waarom griffier? 

In 2010 werd ik de griffier van het Drents Parlement, na bij verschillende gemeenten in het Noorden lijnmanager te zijn geweest op het terrein van volkshuisvesting en milieu. De provincie Drenthe had destijds een opvallende advertentie in de krant, waarin ze een 'bruggenbouwer' vroegen tussen bestuur en samenleving. Daarin zag ik een prachtige uitdaging. Nog steeds is dat voor mij persoonlijk het hoofdbestanddeel van mijn functie. Ik houd van vernieuwing en vooruitgang en draag de ontwikkeling van een (meer) eigentijdse provinciale democratie een warm hart toe.

Waar maak je je hard voor? 

Ik houd er van om in complexe situaties – zoals binnen de huidige politiek – een 'gelijk speelveld' voor alle betrokken partijen te creëren. Zonder aanziens des persoons. Omdat voor mij iedereen ertoe doet, samen maken en bepalen we de kwaliteit van onze samenleving. Als we inzichten en mensen weten te verbinden, komen we verder. Kunnen we complexe problemen oplossen. Dat proces – de besluitvorming voor Drenthe – ondersteun ik graag.

Het is een genoegen om voor een zo gemêleerde en oprechte groep volksvertegenwoordigers te werken als het Drents Parlement is. Samen maken wij ons sterk voor álle inwoners van Drenthe. En onderweg ontmoet ik inwoners en vertegenwoordigers van organisaties in alle kleuren en maten. Prachtig vind ik dat. Mocht u hierover contact met mij willen, neemt u dan gerust contact op (s.buissink@drentsparlement.nl). Ik ben benieuwd naar het verhaal over uw Drenthe.

Waarom deze foto?

De foto is gemaakt bij de vistrap bij het Lieversche Diep. Ik woon aan de rand van Peize en ben vaak te vinden in de omgeving van het Mensingebos. Op een mooie zaterdagmiddag wandel ik graag met mijn partner Erik van Peize naar Roden, je doorkruist dan een prachtig buitengebied. Daarnaast houd ik van fietsen (op de wielrenfiets of gravelbike), rijd in mijn vrije tijd regelmatig voor een mooie rit door Drenthe en Groningen. Ben een buitenmens en zo houd ik contact met mezelf en met de dingen die er voor mij echt toe doen.