search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Digitale commissievergadering

Op woensdag 19 mei vindt een digitale vergadering plaats van de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie. De vergadering start om 9.00 uur en is live te volgen op deze site.

Op de agenda staat onder andere de agenda Gezondheidseconomie 2021-2024. Bekijk de volledige agenda.  

Inspreken

Het Drents parlement biedt drie opties aan om in te spreken in een digitale vergadering. Het is aan u om te bepalen welke optie uw voorkeur heeft.

Optie 1: inspreken via een geschreven tekst.

U kunt uw mening over een onderwerp dat op de agenda van een Statencommissies staat schriftelijk kenbaar maken. Uw bijdrage wordt naar alle fracties doorgestuurd en wordt op de website van het Drents parlement geplaatst. Wilt u gebruik maken van de optie om schriftelijk in te spreken in de eerste termijn van een commissievergadering? Stuurt u dan een e-mail naar statengriffie@drentsparlement.nl.

Optie 2: inspreken via het digitale vergadersysteem vanuit uw eigen huis.

U kunt vanachter uw eigen computer, laptop of tablet digitaal inspreken. Van de griffie ontvangt u per e-mail een uitnodiging met hierin een link naar de vergadering. U kunt met deze link tijdelijk deelnemen aan de commissievergadering, voor de periode van uw inspraak en voor mogelijke vragen van de commissieleden. U krijgt -net als in een fysieke vergadering- vijf minuten om uw mening kenbaar te maken aan de commissieleden over een onderwerp dat op de agenda staat. Als u voor deze optie kiest, neemt de griffie contact met u op om u te helpen met de techniek. U heeft hier een eigen computer, laptop, of tablet voor nodig, mét camerafunctie.

Optie 3: Inspreken via het digitale vergadersysteem op het provinciehuis.

U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van faciliteiten op het provinciehuis om in te spreken in de digitale vergadering. Op het provinciehuis wordt uiteraard de 1,5 meter in acht genomen. Indien u hiervoor kiest krijgt u hierbij van ons de benodigde ondersteuning, zodat alles goed verloopt.

Wilt u gebruik maken van uw spreekrecht? Voor het digitale inspreken (optie 2 en 3) geldt: Meldt u zo snel mogelijk aan bij de griffie via statengriffie@drentsparlement.nl /0592-365519. Hoe eerder u zich aanmeldt, hoe beter de griffie u kan helpen.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen