search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Afscheid en installatie in het Drents parlement

In de Statenvergadering van 24 maart heeft het Drents parlement afscheid genomen van Thea Potharst als Statenlid voor de Partij voor de Dieren. Zij wordt opgevolgd oor Renate Zuiker.

Thea Potharst geeft in haar ontslagbrief aan dat het voor haar niet langer mogelijk is om het Statenlidmaatschap te combineren met haar andere werkzaamheden. Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma roemt in haar afscheidsspeech de wijze waarop Thea Potharst zich in de afgelopen periode heeft ingezet voor de dieren, maar ook voor natuur en milieu. "Dat je je werk als Statenlid serieus nam en daarbij als het moest ook zeer vasthoudend was, blijkt wel uit de vele vragen en interrupties die jij pleegde. Niet snel met een antwoord van een gedeputeerde tevreden, en zo hoort dat ook."

 Thea Potharst

In dezelfde vergadering is Renate Zuiker geïnstalleerd als nieuw lid van Provinciale Staten. Zuiker is geen onbekende binnen het Drents parlement. Momenteel zit ze als 'bijzonder commissielid' in de commissie Omgevingsbeleid. Als Statenlid zal zij zitting nemen zowel de commissie Omgevingsbeleid als de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie.

Renate Zuiker

 

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen