search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

"SKIK live op zien best"

Traditiegetrouw vindt tijdens de laatste Statenvergadering voor de kerstvakantie een optreden plaats van muzikaal talent. Onder de noemer 'Muziek in de Staten' is het Drents parlement een aantal jaren geleden hiermee begonnen. Aanleiding hiervoor was het nieuws dat het voor beginnende bands erg moeilijk is om speelplekken te vinden om podiumervaring op te doen.

Vanwege de coronamaatregelen kan de Statenzaal dit jaar niet omgebouwd worden tot poppodium. Om toch aandacht te hebben voor de culturele sector, wordt tijdens de lunchpauze van de Statenvergadering de tv-registratie 'SKIK live op zien best" uitgezonden. In het programma brengen TAMAR, Pim Pomsy, Nizzle Viddy, Redwood club, Isa Zwart, CYNN, Leon Moorman en het kinderkoor van CBS Willem-Alexander uit Erica een ode aan SKIK en het eerste album van de band dat 25 jaar geleden uitkwam. Alle artiesten geven een eigen draai aan de nummers op het album. Het eerbetoon aan SKIK is onderdeel van Poplab Drenthe van Stichting Kunst & Cultuur.

De Statenvergadering vindt plaats op woensdag 16 december en is live te volgen op www.drentsparlement.nl. Het eerbetoon aan SKIK zal hier rond 12.30 uur op te zien zijn.

SKIK live op zien best

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen