search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/home_christenunie_304141
Wie zitten er in
het parlement? Bekijk

Statenlid in Beeld - Roy Pruisscher (ChristenUnie)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Roy Pruisscher van de ChristenUnie stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Roy Pruisscher (CU)
 

Waarom zit je in de politiek?

Als jurist zit ik graag met m'n neus in de boeken om te bestuderen hoe de wet in elkaar zit. Als politicus kom in aanraking met mensen die laten zien hoe het in de praktijk zit. En dan zie je dat het recht niet altijd rechtvaardig is. Als volksvertegenwoordiger kun je daar wat aan doen, kun ik bijdragen en werken aan een rechtvaardige samenleving.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

De afgelopen maanden was voor iedereen bevreemdend, omdat het coronavirus ons hele leven op de schop gooide. Tegelijk is het te bewonderen hoe snel we ons kunnen aanpassen. Ook in het politieke proces. Als ik wat verder terugkijk, vind ik het mooi om met collega's fundamenteel van mening te verschillen. En toch daarna met elkaar aan één tafel te zitten. Dat is voor mij een uiting van democratie: in verschil met elkaar samen leven.

Waar ga je je de komende vier jaren voor maken?

Ik ben een groot voorvechter van de Nedersaksenlijn, de spoorverbinding tussen Emmen en Groningen. Dat is een proces van lange adem, want zo'n spoorlijn licht er morgen niet. Daarom moeten we elke keer de kansen benutten om volgende stappen te zetten.
Daarnaast wil ik mij inzetten voor de verhouding tussen provinciale politiek en inwoners. Want het Drentse bestuur is er voor elke Drent. In het bijzonder richt ik me daarbij op jongeren. Het is belangrijk dat we hen serieus betrekken bij de provinciale politiek.

Waarom in de kerk?

Als organist van de Grote Kerk in Emmen ben ik vaak op deze plek, achter de klavieren, te vinden. En als ik niet speel, dan zing ik in deze prachtige ruimte. Van de Duitse cantates van Bach tot Engelse koormuziek in Evensong. Omdat ik dagelijks met muziek bezig ben, weet ik dat er meer is dan discussies en debatten. Er is schoonheid om van te genieten. In de Grote Kerk is iets van die schoonheid te ervaren.

Over Roy Pruisscher

Roy Pruisscher (29) is een geboren en getogen Drent, om precies te zijn Emmenaar. Naast zijn juridische en politieke werkzaamheden is hij als organist verbonden aan de Grote Kerk en de Goede Herderkerk in Emmen. Als zanger is hij verbonden aan Vocaal Ensemble Magnificat, dat veel optredens geeft in Emmen en door heel Nederland.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 12 september 2020

Statenlid in Beeld - Rudolf Bosch (PvdA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Rudolf Bosch van de PvdA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Rudolf Bosch (PvdA) MEER

Nieuws 26 juni 2020

Statenlid in Beeld - Jan Smits (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Jan Smits van de VVD stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Jan Smits (VVD) MEER

Nieuws Nieuws 12 juni 2020

Statenlid in Beeld - Ralph du Long

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Ralph du Long van de PvdA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Ralph du Long MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen