search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/home_christenunie_304141
Wie zitten er in
het parlement? Bekijk

Statenlid in Beeld - Eline Vedder (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Eline Vedder van het CDA stelt zich voor.

Statenlid in Beeld - Eline Vedder (CDA)

 

Waarom zit je in de politiek?

Omdat ik graag iets bij wil dragen aan het leven van anderen. Bij alles wat ik doe, word ik gedreven door de vraag: hoe kan ik de talenten en mogelijkheden die mij gegeven zijn, positief benutten om de wereld een klein beetje mooier te maken? Daar zijn enorm veel manieren voor. Actief zijn in de politiek is iets wat bij mij past. Ik vind het enorm leuk en interessant.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Heel goed! Ik heb het geluk gehad dat ik door voorkeurstemmen in de Statenzaal terecht gekomen ben. Ik ben er blij mee en trots op dat dat is gelukt. Ik hou van de Drentse mentaliteit: nuchter, constructief en sociaal. Gewoon goede dingen doen met elkaar. En dat dan ook nog in een ontzettend leuke fractie mogen doen, is echt een voorrecht.

Waar ga je je de komende vier jaren hard voor maken? 

 Voor een mooi en sterk platteland. Voor een gewaardeerde agrarische sector met toekomstperspectief. En voor kansen en mogelijkheden voor jong en oud, in ons mooie Drenthe.

Waarom een foto van een koe?

Op de foto staat Janna 665. Ik had haar graag zelf mee willen nemen, maar ze had een te drukke agenda, dus helaas blijft het bij een foto. Janna is een bijna magisch wezen, wat van, voor ons onverteerbaar en onsmakelijk gras, heerlijke melk kan maken. Ze is eigenlijk een kringloop in zichzelf. Met Janna en haar koeiencollega's mogen werken, is een voorrecht waar ik enorm van geniet en wat ik belangrijk vind.

Over Eline Vedder

Eline Vedder is werktuigbouwkundig ingenieur en heeft met haar man een melkveebedrijf in Ruinerwold. Ze hebben twee jonge kinderen. Eline is bestuurlijk actief voor de melkveehouderij in Nederland en verschijnt regelmatig in de media. Ze is het slotportret in het onlangs verschenen boek 'Spraakmakende vrouwen in Drenthe' van Marjanne Teunissen.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuws Nieuws 13 december 2019

Statenlid in Beeld - Karin Zwaan (VVD)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Karin Zwaan van de VVD stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Karin Zwaan (VVD) MEER

Nieuws Nieuws 29 november 2019

Statenlid in Beeld - Thea Potharst (Partij voor de Dieren)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Thea Potharst van de Partij voor de Dieren. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Thea Potharst (Partij voor de Dieren) MEER

Nieuws 06 december 2019

Statenlid in Beeld - Robert Mäkel - van Luttikhuizen (SP)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Robert Mäkel-van Luttikhuizen van de SP stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Robert Mäkel - van Luttikhuizen (SP) MEER

Nieuws 22 november 2019

Statenlid in Beeld - Anry Kleine Deters (D66)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Anry Kleine Deters van D66 stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Anry Kleine Deters (D66) MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen