search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/home_christenunie_304141
Wie zitten er in
het parlement? Bekijk

Statenlid in Beeld - Bernadette van den Berg (CU)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Bernadette van den Berg van de ChristenUnie stelt zich voor.

 Statenlid in Beeld - Bernadette van den Berg (CU)

Waarom zit je in de politiek?

Ik wil graag wat bijdragen aan de samenleving en vind het ook gewoon leuk om mee te denken over hoe we Drenthe nog mooier kunnen maken. Ik vind het bijzonder dat je als volksvertegenwoordiger een stem mag geven aan mensen die dat zelf minder makkelijk kunnen. Dat voelt ook wel als een verantwoordelijkheid, maar geeft energie en drive. Of zoals dat in een lied van de christelijke zanger Matthijn Buwalda heel mooi omschreven wordt: 'heilig vuur'.

Hoe kijk je terug op de afgelopen periode?

Ik ben al een jaar of vijf Statenlid. In de vorige periode was ik nieuw, jong en vrouw, en daarmee best a-typisch in de Staten. Inmiddels ben ik ietsje ouder en ervarener. Ik ken de dossiers en weet inmiddels goed hoe de hazen lopen. En ik vind het mooi om te zien dat er weer nieuwe talenten bij zijn. Als vrouwelijke Statenleden proberen we elkaar te helpen, dat vind ik bijzonder.

Waar ga je je de komende jaren hard voor maken? 

Er zijn zoveel dingen waar ik me hard voor wil maken! En het is van te voren moeilijk te voorspellen wat er langs komt. Ik ben op mijn best als ik onrecht tegenkom en daarin het verschil kan maken. Zo heb ik aandacht gevraagd voor schade veroorzaakt door de gasopslag bij Langelo. En een onderwerp waar ik me ook echt druk over maak is de ondermijnende criminaliteit in onze provincie, waar vaak kwetsbare mensen het slachtoffer van zijn.

Waarom in een bootje?

In de politiek moet je soms tegen de stroom in roeien en eigenlijk vind ik dat ook wel de leukste momenten: dan kun je echt verschil maken. En als fractievoorzitter voor een coalitiepartij heb je dan soms best wat stuurmanskunsten nodig. En ik kan ook gewoon heel erg genieten van de natuur in onze wijk: zo vind ik het elk jaar weer zo bijzonder hoe de meerkoeten hun nestje bouwen, zonder dat ze er over hoeven te vergaderen.

Over Bernadette van den Berg

Ik ben Bernadette van den Berg, 37 jaar, getrouwd met Roelof en we hebben twee lieve dochters gekregen. Ik woon met heel veel plezier in de wijk Kloosterveen in Assen. Ik ben opgegroeid in Hoogeveen en heb daar ook goede herinneringen aan. Ik werk in Amersfoort als adviseur en coördinator bij de ChristenUnie. Dat ik en volksvertegenwoordiger ben en daarnaast een baan heb bij de ChristenUnie moet ik soms wel uitleggen, omdat niet iedereen weet dat het Statenlidmaatschap geen baan is. De combi is overigens wel erg handig, want ik heb door mijn werk korte lijnen met bijvoorbeeld onze Tweede Kamerfractie en andere ChristenUnie-politici in het land. Daardoor kan ik Drentse problemen makkelijker naar 'Den Haag' brengen.

 

Gerelateerd nieuws

Nieuws 29 mei 2020

Statenlid in Beeld - Peter Zwiers (PvdA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Peter Zwiers van de PvdA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Peter Zwiers (PvdA) MEER

Nieuws 22 mei 2020

Statenlid in Beeld - Siemen Vegter (CDA)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Siemen Vegter van het CDA stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Siemen Vegter (CDA) MEER

Nieuws 15 mei 2020

Statenlid in Beeld - Greetje Dikkers (SP)

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Greetje Dikkers van de SP stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Greetje Dikkers (SP) MEER

Nieuws 08 mei 2020

Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer

Wie zijn de volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in het Drents parlement? Statenlid Henk Nijmeijer van GroenLinks stelt zich voor. Lees verder in: Statenlid in Beeld - Henk Nijmeijer MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen